Много пъти съм пътувал през България, а през Ришкия проход

...
Много пъти съм пътувал през България, а през Ришкия проход
Коментари Харесай

Шофьорът от Ришкия проход: Пия от неделя вечерта, носех в ТИР-а 2 бутилки водка

„ Много пъти съм пътувал през България, а през Ришкия проход минавам за трети път ”. Това съобщи пред Бургаския областен съд украинският камионджия Игор Туховский, който преди 3 дни премаза с микробус с две фамилии и умъртви лидера на транспортното средство в Ришкия проход, написа " Флагман ". 

Туховский съобщи в правосъдната зала, че почнал да пие още в неделя вечерта. Имал две бутилки с водка в камиона. Изпил по-малката от 700 мл, а другата - литровка оставил недокосната. Украинецът е професионален водач, който от 2003 година си изкарва прехраната в транспортния бизнес.

Туховский разясни пред съда, че няма къде да живее в Бургас и попита арбитър Даниел Марков на каква цена са квартирите в града. В правото си на последни думи пред съда Туховский изиска да му се даде опция да се свърже с работодателя и околните си в Украйна, тъй като съгласно него никой не знаел, че е арестуван в България.

„ Делото е в начална фаза. Установено е количеството на алкохола в кръвта с техническото средство дрегер - 2,81 промила. По-късно е назначена химическа експертиза, която открива 1,59 промила алкохол в кръвта, само че да се има поради че кръвната проба е взета 8 часа, откакто е осъществено действието. По делото е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да откри все още на осъществяването каква е била концентрацията на алкохола в кръвта. Всичко останало занапред ще се установявано, тъй като сега се води следствие ”, това изясни пред публицисти Елгина Члъмова, зам.-окръжен прокурор, представител на Окръжна прокуратура -Бургас.

Съдът остави Игор Туховский в ареста, който в тридневен период може да апелира мярката за неотклонение пред Апелативен съд - Бургас.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР