Много пъстър омлет с богата плънка - може да изненадате

...
Много пъстър омлет с богата плънка - може да изненадате
Коментари Харесай

Омлет с богата плънка и пъдпъдъчи яйца

Много цветен омлет с богата плънка - може да изненадате децата или пък да извършите чудна закуска за обичания

Необходими Продукти

● пъдпъдъчи яйца - 10 бр. /или 2 бр.кокоши, размер L/
● спанак - 30 г бланширан
● шунка - 40 г пуешка
● халуми - 30 г
● прясно мляко - 1 с.л.
● гъби - 3 бр. от консерва
● червен лук - 1/4 глава
● семена - 10 гр. микс
● чушки - 1/2 бр. алена
● чери домати - 3 бр.
● магданоз - 1/2 връзка
● зехтин - 1 с.л.
● масло - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

В подобаваща купа разрушаваме яйцата с прясното млясо и 1/3 от ситно нарязания магданоз.

Лука задушаваме в зехтина за малко, дружно с гъбите, бланширания и изцеден спанак, шунката и алената чушка, нарязани на ситни зарчета.

След като сместа се охлади я прибавяме към яйцата и разбъркваме. Част от продуктите /няколко резенчета гъби, лук, малко от шунката и останалия магданоз/ оставяме за украса, дружно с натрошеното сирене. Нека е цветно.

В тиган за палачинки изсипваме сместа и на слаб котлон запичаме от едната страна. Не прекалявайте, с цел да остане бухнал и апетитен.

Обръщаме деликатно /може да си помогнете с похлупак или чиния/ и незабавно намазваме готовата страна с маслото. Веднага изключваме котлона, тъй като нагорещеният тиган ще довърши термичната обработка.

Поръсваме половината страна на омлета със сирене, уханието на разтопеното масло се усеща и по него полепват семената, магданоза, малко от шунката, гъбите и резенчетата сладостен червен лук.

Чери доматите нарязваме и разхвърляме креативен върху цветното кулинарно пано. Прегъваме леко и сервира на децата, като го нарязваме на хапки. Уверявам ви, стартира ровичкане с ръчички и на места с вилица, подбирайки ту гъбка, ту домат, сирене и какво ли още не. Гарнираме със сезонна салата.

Съвет: Продуктите и тяхното количество е почти. Когато подготвям омлета за възрастни /3 консуматора/, утроявам продуктите за сместа, разрушавам дружно с 6 яйца и благодарение на черпак, гребвам и запичам порциите. Става бързо и по-апетитно, в случай че поръсим с люто чили.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР