Много палестинци са били арестувани по време на голяма израелска

...
Много палестинци са били арестувани по време на голяма израелска
Коментари Харесай

Сблъсъци и арести след протести срещу анексията на Западния бряг

Много палестинци са били задържани по време на огромна израелска атака на Западния бряг. 19 души са били арестувани в Източен Йерусалим единствено през днешния ден, заяви Morning star.

Сред задържаните има и доста деца.

Изтъкнатият водач на радикалното палестинско придвижване Хамас Шакер Амара е арестуван, откакто полицията щурмува дома му в бежанския лагер Акабат Джабр покрай град Йерихон.

Той е бил постоянна цел на израелските сили и е бил измежду редица представители на Хамас, депортирани в Ливан през 1992 година.

В северния град на Западния бряг Я`бад израелски боец почина, откакто е бил ударен от камък при конфликти с стачкуващи. Палестинците стачкуват против политиката на Тел Авив, който се стреми да анексира повече земя.

Протестният марш е проведен от Фатах.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху съобщи при встъпването си в служба по-рано този месец, че новото обединено държавно управление би трябвало да наложи израелския суверенитет над еврейските селища на Западния бряг.

Организация на обединените нации и Европейски Съюз към този момент се оповестиха против анексията с довода, че такива дейности пречат на мирния развой.

Това се случва на фона на пандемията Ковид-19. Според данните на университета " Джонс Хопкинс ", Израел е записал 16 650 случая и 277 умряли.

На Западния бряг и в Газа са регистрирани към 400 случая и двама умряли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР