Много от важните въпроси за България, касаещи националните ни интереси

...
Много от важните въпроси за България, касаещи националните ни интереси
Коментари Харесай

Цветанов пак посочи ситуацията с АЕЦ Белене и Турски поток като проблем

Много от значимите въпроси за България, касаещи националните ни ползи и ролята на страната ни в интернационален проект, остават без ясни отговори и без отзив в обществото. Това съобщи някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, при представянето на годишния разбор " България и светът 2019 " от неговия Евро-атлантическият център за сигурност.
Цветанов акцентира на следните образци - разрешението за строителството на АЕЦ " Белене " от Европейската комисия и резервираният потенциал и средствата за построяването на " Турски поток " на територията на България плюс подготовката ни да се възползваме от опциите на Зелената договорка в Европейски Съюз.
Цветанов не за пръв път вижда обстановката с " Белене " и " Турски поток " като проблем, даже през есента на предходната година ги дефинира за " опасност за националната сигурност ".
По отношение на съветските енергийни планове, инж. Христо Казанджиев акцентира, че тяхното осъществяване рискува затварянето на България в една доста тежка прегръдка на енергийна взаимозависимост от Русия и отнемане на страната ни от благоприятни условия за довеждане на други енергийни източници с изключение на съветските. Според инж. Иван Хиновски българската енергийна политика се отклонява от европейските практики и развиването ѝ крие съществени опасности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР