Много от туроператорите у нас все още не са получили

...
Много от туроператорите у нас все още не са получили
Коментари Харесай

Свидна Динева: Много туроператори още чакат пари. Мерките не работят

Много от туроператорите у нас към момента не са получили пари по първата мярка за подкрепяне, за която са кандидатствали още през май. Мярката 60/40 за туризма въобще не работи. Развитието на процеса по втора мярка не е доста ясно. Ваучерната поддръжка, на която възлагахме очаквания, също не проработи.
Това съобщи пред Българската национална телевизия Свидна Динева, член на управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници.

По думите и утвърдената от Европейската комисия българска скица за държавна помощ в размер на 51 милиона лв. за туроператорите и сътрудниците ще бъдат употребявани, с цел да се върнат част от парите на клиентите за пътуванията, които не са съумели да осъществят. Схемата е утвърдена според краткотрайната рамка за държавната помощ и ще бъде под формата на директни безплатни средства.

“Програмата, през която се получават тези средства е “Иновация и конкурентноспособност”. Тя ще бъде в ход от месец януари. Това подкрепяне ще успее да даде глътка въздух”, уточни Динева.

По думите й има огромен % клиенти, на които би трябвало да бъдат върнати пари поради неосъществените почивки. По груба сметка българските туроператори се нуждаят от към 150 милиона лв.. От до момента получените помощи туроператорите са върнали на клиентите си суми, доколкото им е допустимо, само че огромна част от парите са в самолетните компании, които също са наранени тежко от рецесията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР