Много от старите хора вярват, че кръвта на костенурките е

...
Много от старите хора вярват, че кръвта на костенурките е
Коментари Харесай

Кръв от костенурка - истинският еликсир на младостта?

Много от старите хора имат вяра, че кръвта на костенурките е формирана от голям брой микроелементи, които въздействат благотворно върху човешкото здраве, освен това дотам, че постоянната й консумация може да излекува даже и нелечими заболявания.

Поводът да си напомним или по-скоро проучим свойствата на този чудноват лек е скандалното самопризнание, пристигнало от още по-скандалната фолк певица Дебора, която до скоро бе една от участничките в Big Brother: Most Wanted.

Оказа се, че чалга фурията е измежду най-верните почитателки на костенуркова кръв. Миналата година тя направи поразителното самопризнание, че пие кръв от костенурки, с цел да се защищити от заболявания и да прогони бръчките.

За пръв път за тайнствения балсам на младостта тя научила напълно инцидентно, когато се сблъскала преди време с жестока бъбречна рецесия. Тогава прочела, че кръвта от костенурки пособия при многочислени болести на разнообразни органи от тялото.

Преди време медиите гръмнаха с новината, че самият Цар Киро (Кирил Рашков) отглеждал костенурки в двора си поради... кръвта им. По време на обиските в дома на ромския незаконен необут, полицията откри 33 влечуги от предпазен тип.

От живителната течност на домашните му костенурки пиели всички членове на ромската фамилия. За лековитите свойства на кръвта от сухоземна костенурка семейство Рашкови научили около тежкото заболяване на сина на Цар Киро.

Но освен кръвта на тези антични влечуги е на респект измежду някои прослойки на обществото ни, както и в кулинарните обичаи на някои нации. Месото на костенурките също се употребява. То е измежду обичаните обичайни ястия на темпераментните бразилци и ястия от него се сервират по време на карнавалите. Месото от костенурка в Бразилия се счита за заветен деликатес, подарък от боговете. Поради богатото наличие на протеини в костенурковите артикули, с цел да подсилят организма си, с тях се хранели спортисти от Бразилия, Тайван и Япония.

Според последователите на пиенето на костенурска кръв, тя има чудотворни свойства и лекува редица болести — като се стартира от анемия и хемороиди и се стигне до СПИН и левкемия. Не липсват обаче, и съперници на тази доктрина. Те предизвестяват, че сляпата религия в сходни чудотворни свойства може да докара до противоположния резултат и доста да утежни положението на самолекуващия се.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР