Много от стадионите, построени или реновирани за Световното първенство по

...
Много от стадионите, построени или реновирани за Световното първенство по
Коментари Харесай

Какво ще прави Русия с новите стадиони след световното по футбол?

Много от стадионите, издигнати или реновирани за Световното състезание по футбол в Русия, ще се трансфорат в така наречен " бели слонове ", написа немското издание SPORT.DE, представени от profit.bg. С термина се отбелязват спортни уреди, които са доста по-големи, в сравнение с е всекидневно нужно и чиято прехрана коства скъпо, без те да носят доходи.

Подобни игрища останаха след международните шампионати в ЮАР и Бразилия, написа изданието.

 

Според обявата Русия е похарчила за построяването на нови игрища или за тяхното реновиране 5,26 милиарда евро, като най-скъпо е било обновяването на „ Лужники “ в Москва (1 милиард евро), както и на стадиона в Санкт Петербург (930 милиона евро).

 

Построяването на новите игрища в Самара и Саранск е било по-евтино – по 270 милиона евро, както и във Волгоград (230 милиона).

 

Издръжката на стадионите след Световното състезание ще се движи от 2,7 милиона евро годишно за по-малките до 5,5 милиона за по-големите и тези пари ще са за сметка на данъкоплатците, защото посещаемостта на футболни мачове е ниска – приблизително 13 971 души на мач в елитната дивизия и 2 251 във втория ешелон. Някои от стадионите са даже в градове, които нямат тимове в първите две равнища на съветския футбол.

 

За съпоставяне – междинната посещаемост в немската Бундеслига е 44 657 души на мач.

 

Капацитетът на стадионите в Екатеринбург, Калининград, Саранск и Ростов ще би трябвало да бъде понижен до 25 000 места след Световното, само че даже и освен това състояние те ще бъдат „ бели слонове “, т.е. – губещи, приключва обявата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР