Много от схемите, които се показаха са важни и са

...
Много от схемите, които се показаха са важни и са
Коментари Харесай

Бивш шеф от ”Младост”: Има масиви от скрита собственост в района, Иванчева разбра, че подчинени я подвеждат

Много от схемите, които се демонстрираха са значими и са огромен проблем. Раздаването на общински жилища са проблем. Актуването на общинска благосъстоятелност са огромен проблем. Нередностите граничеха с закононарушения. Много ме изненада огромното количество неактувана общинска благосъстоятелност. Тя е невидима благосъстоятелност във всички електронни стратегии и хартиени носители. Актът за общинска благосъстоятелност, щом него го няма, общината е без притежател.
Това сподели пред Люба Кулезич Евгения Каменова- някогашен началник на отдел „ Управление на общинската благосъстоятелност и жилищния фонд “ към регион „ Младост “. Всеки подобен парцел може да бъде превзет. Имам поради търговски пространства, подблокови пространства. Те могат да се разделят и сплотяват. Тази процедура по неактуване е траяла повече от 20 години. Местата на трафопостовете бяха завзети. В ж. к. „ Люлин “ има над 8000 са актовете за благосъстоятелност. В „ Младост “ през юни 2017 година актувах акт № 2017. Т.е. четири пъти по-малко. Имаше актове, с които бяха актувани повече от един обект. Тази благосъстоятелност е трябвало да се приведе в ред, само че не е било направено. Кметовете са политически избор, всеки си е изкарвал по четири години. В тази невидима благосъстоятелност е „ заровено едно от кучетата “.

Бяхме се обърнали на прокуратура и разследване в регион „ Младост “. Сблъскахме се с пространства и жилища, които ги няма на никое място в картотеката. Сблъсках се с два блока, в които партерните пространства, които са най-атрактивни, не са актувани от 1984 година. Това с блокове 460 и 464. Те са проектирани за блокове за млади фамилии. Има постъпило искане за преустрояване на партера. Става дума за 8 пространства с пазарна цена над 1,5 млн. лева Там има дейности по ръководство на тези парцели без документ за благосъстоятелност. Японското блокче е открита тераса. Под него индивидът си построява заведение. Той е актуван като общински и до ден сегашен го няма в кадастралната карта.

На 6 дек 2016 година, две седмици откакто Десислава Иванчева е на власт, има осъществена договорка за наем с подписа на краткотрайно изпълняващия кмет преди нея. Т. е някой си и разрешил да изведе подобен документ в деловодството с подписа на някогашен чиновник. Иванчева разбра, че я подвеждат нейните чиновници. Бях уволнена, откакто подадох сигнал до Фандъкова за двата блока.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР