Много от проблемите на стоматологичното съсловие ще се решат, ако

...
Много от проблемите на стоматологичното съсловие ще се решат, ако
Коментари Харесай

И зъболекарите поискаха да има повече здравни каси

Много от проблемите на стоматологичното съсловие ще се решат, в случай че има демонополизиране на Здравната каса. Това разяснява за БГНЕС ръководителят на Съюза на българските зъболекари доктор Анатолий Кънев.
През последните 30 години работим на познатия принцип „ ние ги лъжем, че работим – те ни лъжат, че ни заплащат. Решението за по-добра услуга се вижда в Германия, където има 155 каси и пациентите имат право на избор “, счита лекарят и показва различен абсурден случай – страната е с най-вече зъболекари в Европейски Съюз на глава от популацията – 10 000, а услугата е на ниско равнище.
" Няма ли конкуренция, не може да има добър здравен артикул. Реформата не може да се прави със семинари като предходната година, който провежда здравният министър в НДК, а и не бяхме поканени, тъй като не сме комфортни. Системата има потребност от рестарт, а не от приказки ", разяснява Кънев.
Сдружението не подлага на критика голословно. Изпратени са оферти до здравния министър, с които считат, че ще се усъвършенства секторът. Едно от тях е основаване на Камара на зъболекарите.
На конференцията участва и доктор Хрисима Начева, която е определена за ортодонт на 2018 година. Според нея зъболечението в страната не е скъпо, а приходите на българите са ниски. За съпоставяне беше посочено, че коронка от металокерамика в България е 10 пъти по-евтина в съпоставяне със Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР