Много от предприемачите, които съм срещал в работата си като

...
Много от предприемачите, които съм срещал в работата си като
Коментари Харесай

Критичните етапи при изграждането на бизнес

Много от бизнесмените, които съм срещал в работата си като бизнес консултант, са в действителност основатели на артикули, вместо на бизнеси. Те са уверени, че един страховит артикул е задоволителен за построяването на сполучлив бизнес.

За страдание, връзката сред тези два фактора не постоянно е толкоз мощна и директна, като построяването на сполучлив бизнес нормално е по-трудната част от основаването на впечатляващ артикул.

Аз персонално научих това по сложния метод, посредством доста проби и неточности. Заключенията, до които стигнах с времето, са сходни с тези, които моят другар и съидейник Джино Уикман разказва в книгата си „ Entrepreneurial Leap. Ето няколко урока, които двамата сме научили за превръщането на започваща компания в сполучлив и постоянен бизнес.

1. Не можете да поддържате бизнес без позитивен паричен поток

Макар че облагата може да не е главния фактор, който ви е предиздвикал да се захванете с обещано начинание, не можете да поддържате работещ бизнес, в случай че той не генерира пари. В множеството случаи, работата на започващите компании е да потвърдят, че продуктите и/или услугите, които оферират, имат стойност. Генерирането на позитивен паричен поток е основен фактор за триумфа на всеки стартъп. По тази причина това би трябвало да бъде главната грижа на основателя на компанията, най-малко до момента в който тя не се утвърди на пазара. Не делегирайте тази задача на никой различен.

2. Назначете човек, който да ръководи хората и интервенциите.

Предприемачите нормално са хора с огромни хрумвания. Те основават визия, цел и дълготрайна тактика. Малките елементи и ежедневните интервенции не са по тяхната част. Изграждането на сполучлив бизнес обаче изисква непрекъснат фокус върху ръководството на хората и интервенциите. Много малко бизнесмени могат да извършват и двете функции по едно и също време, тъй че целесъобразно да наемете човек, който да дава отговор за контрола на ежедневната активност.

3. Създайте фирмена просвета, която да дава отговор на вашите съществени полезности

За да бъде бизнесът ви сполучлив, всеки чиновник, клиент и сътрудник би трябвало да познава и споделя вашите съществени полезности. Списъкът може да бъде много разнороден и дълъг, като той може да включва неща от сорта на: чудесно качество, грижа за околната среда, честност и бистрота. Това са правила, върху които да се основават всички решения на компанията, било то при назначението на нови чиновници, маркетинг интервенциите и индустриалния развой.

4. Въведете индикатори за премерване на вашето показване

Това е стадият от развиването на бизнеса, в който преминавате от ръководството посредством вътрешен глас на ръководство на база солидни данни. Идентифицирайте трите най-важни индикатора, които бизнесът ви би трябвало да реализира всяка седмица, с цел да пораства. Те съвсем постоянно са свързани с продажби и маркетинг, защото в последна сметка всичко опира до генерирането на позитивен паричен поток.

5. Поддържайте връзка с вашите чиновници

Една от постоянно срещаните неточности, които вършат неопитните бизнесмени, е да се крият в офиса си, мислейки, че всички са наясно с това по какъв начин вървят нещата. Хората би трябвало да получават непосредствено от вас информация за представянето на компанията, най-малко един път в седмицата. Давайте противоположна връзка допустимо най-често и се научете непрекъснато да казвате „ благодаря “.

6. Създайте проект „ Б “

Всеки стартъп, с чиито интервенции съм осведомен, е прекосявал през някаква

радикална смяна най-малко един път, колкото и сигурни да си били неговите създатели в първичната си концепция. Това значи, че постоянно би трябвало да сте подготвени за промяна на бизнеса си. Вслушвайте се във вашите клиенти и наблюдавайте деликатно външните фактори, които оказват въздействие върху компанията ви(бизнес среда, конкуренция и др.).

7. Не опитвайте да вършиме всичко. Фокусирайте се върху мощните си страни

Придържайте се към нещата, с които се справяте добре. Вашето предизвикателство като бизнесмен е да назначите верния човек в верния миг. Когато усетите, че сте на лимита на силите си, би трябвало да наемете нов човек, който да ви помогне да поддържате растежа на компанията. Така един ден ще достигнете стадий, при който ще можете да се занимавате само с нещата, които обичате, и да употребявате гениите си в цялостен потенциал.

8. Не позволявайте бизнесът ви да надрасне зоната ви на комфорт

Твърде доста бизнесмени са заслепени от преследването на непрестанен напредък. Те не престават да дават цялостна газ, макар че виждат,

, че с всеки минал ден тя се отдалечава повече от главните им хрумвания и полезности. Този стадий на прекалено разширение изяжда облагите и трансформира живота ви в призрачен сън. Ключът тук е да се научите да забавяте темпото и да започнете да казвате „ не “ на голям брой оферти, които на пръв взор звучат примамливо.

Изграждането на бизнес може да бъде също толкоз трогателен развой, колкото реализирането на първата ви концепция и превръщането и в действителен артикул.

.........................

Мартин Цвилинг , създател и основен изпълнителен шеф на Startup Professionals, за Inc.com

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР