Много от по-старите шофьори препоръчват преди да се тръгне на

...
Много от по-старите шофьори препоръчват преди да се тръгне на
Коментари Харесай

За да ви служи по-дълго: Не подгрявайте на място колата в студа!

Много от по-старите водачи предлагат преди да се тръгне на път в студените зимни дни, моторът на колата да се загрее на място. Това, обаче, напълно не е добре за дълготрайността на живота на автомобила. Проблемът е в това, че през нощта и деня оставеният на открито автомобил е изстинал целият.

При следването на този съвет се загрява единствено моторът. Но с изключение на него са изстинали още предавателната кутия, лагерите, редукторите, амортисьорите, гумените съединения, маслата. Всичко в колата... а вие топлите единствено мотора.

Най-добре е да запалите мотора и да го оставите да работи единствено до момента в който изчистите от снега автомобила, а стъклата от леда. След това сядайте в колата и тръгвайте без закъснение. Полекичка, без внезапни придвижвания, превключвания и прекъсвания. Така последователно ще се загрее цялата кола.

При натоварването от придвижването стоплянето ще стане много по-бързо, в сравнение с при работа на луфт на място, когато чакате стрелката за температурата на антифриза, тъй като е наложителен през зимата, да застане в работно състояние. Нека това да ви стане предписание, в случай че желаете колата да ви служи безпроблемно по-дълго време.

И не забравяйте - с цел да не ви се запотяват заран стъклата от вътрешната страна, тъй като върху тях е останал конденз от през вчерашния ден, когато в салона е било топло, а на открито студено, при паркирането за през нощта или пък денем за по-дълго време, спрете мотора и оставете прозорците или вратите отворени за минута - две с цел да се изравни вътрешната с външната температури. И не забравяйте да изправите чистачките!

И да, постоянно паркирайте на студеното по този начин, че в случай че се наложи към колата ви да може да се приближи друга от вярната страна, с цел да може по-лесно да се подаде ток към акумулатора на вашата. За задачата е значимо да знаете къде и от коя страна в колата ви е инсталиран акумулаторът. И през зимата комплектът кабели в багажника в никакъв случай не е непотребен.

Източник auto-press.net.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР