Много от пирамидите на коренното население на Америка остават затворени

...
Много от пирамидите на коренното население на Америка остават затворени
Коментари Харесай

Нови находки в Теотиуакан след тъмната тайна на ацтеките

Много от пирамидите на коренното население на Америка остават затворени за учените в продължение на доста години. Но актуалните способи за проучване неотдавна разрешили на археолозите да обхванат в античните структури, без да са стъпвали вътре, написа Express.co.uk. 

Ацтекската цивилизация процъфтява в Южна Америка от 1300 до 1521 година Ацтеките се сплотяват в градове-държави, някои от които се сплотяват в съюзи, политически конфедерации и даже империи. Тези огромни общества са оставили своя отпечатък на земята, в това число под формата на огромни градове и каменни структури като пирамиди и храмове.
Гигантски храм на ацтеките бе открит в Мексико Сити (Видео)
Гигантски храм на ацтекски господ напразно и зала, в която ацтеките са играли кървави игри с топка, бяха открити в центъра на Мексико С...
Прочети повече
Археолозите са да разкрили дребен тунел в основата на Пирамидата на Слънцето. Първоначално откривателите го взели за естествена пещера, само че по-късно станало ясно, че са разкрили комплицирана система от тунели. Оттогава секрети тунели и проходи са открити в други пирамиди, в това число Храма на Кетцалкоатъл, прочут също като Храма на Пернатата змия, в ацтекския град Теотиуакан в Мексико.

Свещен комплекс на ацтеките е открит в Теночтитлан

Този скришен проход е открит от археолога Серхио Гомес през 2017 година Оттогава учените са разкрили доста секрети на античната конструкция. Вътре в пирамидата откривателите са разкрили към 20 съвсем непокътнати човешки скелета, деликатно подредени в нещо като алегоричен модел. Останките на повече от 260 души са открити вградени в стените и основата на постройката. " Пирамидата е всеобщ гроб ", установил тогава откривателят.

Причините за гибелта на тези хора сега не са известни: допустимо е да са умряли от естествена гибел или да са били жертвани. За да получат достъп до останките и артефактите, намиращи се в светилището, археолозите трябвало да изкопаят повече от 1000 тона пръст, с цел да отворят входа на тунелите.
Откриха тракийски храм на слънцето
Археолози откриха скален тракийски храм на слънцето в местността " Хасара " над минералбанското село Ангел челник. " Категоричен съм, че...
Прочети повече
Такова количество земя, което ацтеките съзнателно може да са насипали, послужило като гаранция, че цялото наличие на античния храм не е било ограбено.

Освен човешки остатъци в подземните проходи били открити керамични саксии, останали тук преди съвсем две хилядолетия, крокодилски зъби от зелен камък, кристали с формата на скотски очи, статуи на ягуари и повече от 100 хиляди разнообразни артефакти.

В същото време някои от артефактите се оказали неповторими – учените настояват, че не са откривали нищо сходно преди. Тунелът също бил артефакт - той не бил елементарен проход в земята, стените и таванът му били облицовани с пирит, който под въздействието на светлината от фенерите започвал да трепти като нощно небе. Вероятно по този начин ацтеките са възпроизвеждаали светлината на звездите подземен.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР