Много от организациите отправиха един призив преди Конгреса. Той беше:

...
Много от организациите отправиха един призив преди Конгреса. Той беше:
Коментари Харесай

Крум Зарков с горещ коментар за оттеглената оставка на Нинова и реакцията на Борисов

Много от организациите насочиха един апел преди Конгреса. Той беше: сътрудници от управлението, не хвърляйте партията в безпорядък тъкмо сега, в който сме поели по прав път. Имаше и рецензии, само че съгласно мен в действителност пътят, по който вървим сега, е правилният.

Това сподели в предаването "Плюс минус " по Нова телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков, който разяснява вчерашния Конгрес на Българска социалистическа партия и оттеглената оставка от страна на Корнелия Нинова. "Няма незаменими хора, само че на последния Конгрес Корнелия Нинова беше подкрепена с болшинство да изкара края на мандата си. Следващият ръководител на партията ще бъде определен за първи път с директен избор. Щеше да е безспорен инатлък Корнелия Нинова да не отдръпна оставката си при тази поддръжка в партията и цялата страна, при положителните резултати на евроизборите, при идните основни локални избори. Ако не беше отдръпнала оставката си, щяха да настъпят земетресения в партията. Днес усетих една мъка в думите на премиера Бойко Борисов, само че желая да му напомня, че той два пъти е подавал оставка, с цел да стане министър председател ", даде образец Зарков.

"Ясно е, че в Българска социалистическа партия би трябвало да проучваме обстановката, само че това би трябвало да стане умерено и с рационални доводи. Цялата политическа система в България е нечиста и е обикновено и в Българска социалистическа партия да има избрани стопански кръгове, които желаят да завладеят партията, с цел да я подчинят. Не желая да загатвам имена, тъй като не може всички да се поставят под един знаменател. Ясно е, че има кръгове в Българска социалистическа партия, които желаят огромна коалиция с ГЕРБ. Ние считаме, че тази коалиция не е допустима. Тя няма да е добра освен за Българска социалистическа партия, само че и за страната и политическата система като цяло. Ние отстояваме нашата позиция, че Българска социалистическа партия би трябвало да бъде ярка съпротива на настоящето ръководство. Когато беше препоръчано на Корнелия Нинова да стане ръководител на Народното събрание, имаше кръгове в партията, които упорстваха тя да одобри, тъй като Българска социалистическа партия от дълго време е отвън властта, а това било метод да се върне там под някаква форма. За нас това предпочитание беше безпричинно. Ние не желаеме да сме съуправляващи ", безапелационен беше Зарков.

"Партийната дотация би трябвало да бъде понижена. 11 лв. е прекалено много, само че да мине дотацията от 11 лв. на 1 лев значи не да я намалиш, а напряко да я прекратиш. Ние искахме да създадем съвещания с политическите сили и да дебатираме тематиката за намаляването на дотацията. ГЕРБ направиха едно предложение на инат, с цел да се заприказва за една тематика, която не им е толкоз неприятна ", приключи Крум Зарков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР