Много от нещата, които имаме вкъщи имат доста приложения, за

...
Много от нещата, които имаме вкъщи имат доста приложения, за
Коментари Харесай

8 неща, които могат да ви бъдат много полезни в домакинството

Много от нещата, които имаме у дома имат много приложения, за които не сме се замисляли. Ще ви споделим няколко трика, които могат да създадат домакинските отговорности доста по-приятни и лесни.

1. Сода за самун

Содата за самун има разнородни приложения в къщата. Може да се употребява като дезодорант, ексфолиант, шампоан и паста за зъби. Може да се употребява и за лекуване на разнообразни проблеми, вариращи от ухапвания от инсекти до киселини. Тя може да помогне за разчистване на дома ви, унищожаване на миризми или петна от мазнини.

2. Алуминиево фолио

Алуминиевото фолио е изключително потребно за опазване на остатъците, само че има и други изгоди. Намачканото фолио може да се употребява за измиване на мръсни чинии, пласт от фолио под дъската за гладене може да помогне за ускорение на гладенето на облеклата ви. Можете да извършите топка от алуминиево фолио и да я употребявате за сушилнята.

3. Лак за нокти

Лакът за нокти може да ви помогне по разнообразни способи. Може да се употребява за запечатване на пликове, за сгъстяване на конеца, с цел да го вкарате по-лесно в иглата. А цветният лак за нокти може да се употребява за оцветяване на ключовете, което може да ви помогне да ги различавате по-лесно.

4. Зехтин

Зехтинът освен е превъзходен за готвене, само че може да се употребява по разнообразни способи в семейството и в грижата за хубостта. За бърз овлажнител нанесете малко количество зехтин на сухата кожа. Зехтинът може да се употребява и като лак за мебелите.

5. Сурови спагети

Спагетите са известно ядене, само че те могат да бъдат потребни и преди да бъдат сготвени. Например можете да употребявате спагетите за дълъг кибрит, с цел да палите свещи или други неща.

6. Празни стъклени бутилки

Празните стъклени бутилки могат да се употребяват за доста неща- като точилка, като ваза и други.

7. Конец за зъби

Конецът за зъби може да се употребява с изключение на за разчистване на зъбите и в готвенето. Можете да връзвате храна, която има заплаха да се разпадне при печенето.

8. Четки за зъби

Четките за зъби пък са неизменим асистент при почистването на дома. Можете да почиствате плочките, фугите, смесителите и всичко вкъщи.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР