Много от нашите членове се разочароваха и спряха да проверяват

...
Много от нашите членове се разочароваха и спряха да проверяват
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Много ресторантьори спряха да проверяват за зелен сертификат

" Много от нашите членове се разочароваха и стопираха да ревизират за зелен документ. Държавата, вместо да ни оказва помощ и да дава позитивен образец, пречи и разколебава хората от сектора да съблюдават ограничения. Те би трябвало да са за всички. Разделението докара до безредно съблюдаване на ограниченията ", това сподели в " Твоят ден " по NOVA NEWS Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията.

Той осведоми, че глобите за заведенията, в които не се изисква зелен документ от клиентите, са 300, 500 и 1000 лв., като размерът на санкцията става явен след наказателното разпореждане, а в началото се връчва акт. Самият Алибегов е глобяван два пъти.

Според него извънредно неверни са посланията, които изпращат политиците от Народното събрание и Министерски съвет по отношение на зеления документ.

Той напомни, че браншът в никакъв случай не е бил срещу документа, а против метода му на въвеждане за 24 часа.

Алибегов е срещу двойните стандарти, тъй като на частния бизнес не е обещано време да реагира с въвеждането на тази мярка, а държавните чиновници и администрацията са получили пролонгация от 40 дни. Същото по този начин в Народното събрание депутатите ще си заплащат тестванията, само че на останалите чиновници ще се поемат от страната, до момента в който останалите трудещи се би трябвало да си заплащат, с цел да вървят на работа.

" В момента, в който ограниченията са годни за всички, ние ще сме първите, които ще ги съблюдаваме. До момента, в който стартира дебатът в Народното събрание би трябвало ли там да се влиза със зелен документ, всички ресторантьори съблюдаваха тази мярка. След това има песимизъм към документа ", съобщи още Ричард Алибегов.

Той добави, че има връзка с новата власт, само че чака тя да бъде по-задълбочена. Очакват се срещи с министъра на стопанската система и на туризма
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР