Много от нас ще се променят повече, отколкото са очаквали

...
Много от нас ще се променят повече, отколкото са очаквали
Коментари Харесай

Как ни променя времето?

Много от нас ще се трансформират повече, в сравнение с са очаквали с напредването на възрастта. С остаряването хората стават прочувствено по-стабилни, по-способни на единодушие и по-съзнателни, откри ново проучване по казуса. Емоционалната непоклатимост е обвързвана с по-малко душевен проблеми а способността за реализиране на единодушие е обвързвана със загрижеността и любезността. А съзнателните хора като цяло са доста по-надеждни и сигурни от останалите, сочат също резултатите от проучването.

Стереотипът за намръщения възрастен човек е изцяло неправилен и несъответстващ когато се прегледа развиването на личността с напредването на възрастта. Изследването се е фокусирало върху казуса за това дали и по какъв начин се трансформира личността на индивида откакто навърши 50 години. Данните са посочили, че макар, че личността на човек остава значително постоянна по продължение на живота му, тя може и да се промени.

“Резултатите са значително консистентни: тези хора, които са съзнателни на 16 години остават съзнателни и на възраст от 66 години ”, разяснява водещият създател на проучването, доктор Родика Дамян. Нейният екип е изследвал 1795 души, които са били проследени в продължение на цели 50 години.

Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР