Много от нас са загрижени за храненето си и се

...
Много от нас са загрижени за храненето си и се
Коментари Харесай

6 неща които никога не трябва да правим след хранене ако искаме да сме здрави

Много от нас са загрижени за храненето си и се пробват да възнамеряват диетата си тъй че да бъдат слаби и здрави. Но питателните привички не са единствено до храната, а и до дейностите преди и след храненията, за които не мислим.

1. Не: плодове след хранене
Да: чаша вода 30 минути преди хранене

Плодът е толкоз потребен и прелестен десерт! Но се оказва, че след основното ястие той ще донесе повече щета на тялото, в сравнение с положително.

За да се смелят, те се нуждаят от малко време, тъй че в случай че ги изядете половин час преди хранене, те са добре погълнати от тялото. Веднъж вкарани в стомаха след хранене, плодовете са на " опашката " за храносмилане, процесът на ферментация стартира и процесът на храносмилането е нарушен.

Дори и да нямате стомашни проблеми - може да се усети дискомфорт. Какво можем да кажем за хората, които са предразположени към екзацербации на гастрит или рефлукс.

За стомаха е добре да ядете плодовете половин час преди да ядете, а още по-добре - пийте чаша вода при стайна температура. Това ще помогне за поддържане на водния баланс в организма, ще помогне да не се яде доста и ще задейства метаболизма.

2. Не: намаляване на колана след хранене
Да: облекла, които не лимитират придвижванията

Гастроентеролозите поучават да седнете на маса в релативно свободно облекло в зоната на талията. Колани, тесни облекла могат да предизвикат киселини, рефлукс.

Ако желаете да разхлабите дрехата - направете това преди хранене или след час. " Освобождавайки стомаха " незабавно след вечеря, вие ще извършите на себе си неприятна услуга. Представете си, че стомахът е издърпан, храната остава в горната му част. При остро оттегляне тя пада надолу на бучка, процесът на храносмилането е блокиран.

3. Не: бърза разходка след хранене
Да: спокоен диалог или отмора

Колко пъти сме чували, че разходката след вечеря изгаря калории и е доста потребна. Това е по този начин, в случай че вършиме такава разходка не по-рано от 20 минути след хранене. Тогава процесите на храносмилане имат време да стартират, потребните детайли се всмукват. А храната с такава забавена разходка стартира да се движи по-бързо в червата. Изгорете калории за вашето здраве!

Започвайки придвижване директно след хранене, ние принуждаваме тялото си да отклони вниманието от процеса, кръвта се оттича от стомаха - и здравейте, проблеми! Тази разходка е еквивалентна на яденето в придвижване.

Страхотно е, в случай че времето Ви разрешава да седнете в спокойна поза след вечеря, да поддържате връзка с родственици, да избягвате разногласия и да изяснявате връзката. Спокойното положение способства за вярната скорост на кръвния поток и вследствие на това идеалното храносмилане.

4. Не: Сладка след ястие
Да: Сладка преди 12 дни или с настрана ястие

Първо, второ... Компот? И десерт?

Хранителните експерти предизвестяват: навикът да се яде сладка закуска е една от аргументите за наднорменото тегло. Особено след 35 години, когато метаболизмът стартира да се забавя. Организмът няма време да разбере дали е цялостен или не, и не е потребно да хвърлим торта от горната страна.

Ако нетърпимо желаеме да ядем десерт, тогава диетата е била бедна на нужните субстанции, храната е била прекомерно солена, тялото е обезводнено. Опитайте се да наблюдавате равновесието на мазнините, протеините и въглехидратите - и сладкото няма да ви бъде такава уязвимост.

5. Не: студена храна и питиета след хранене
Да: малко топла вода след хранене

За вярното мелене на храната тялото се нуждае от избрана температура. Студените храни или напитките след хранене могат да трансформират консистенцията на храните и доста усложняват храносмилането. Например, мазнините се втвърдяват, когато влизат в контакт със студена вода.

Ако ядете, да вземем за пример, сладолед самичък по себе си, той ще бъде усвоен за дълго време, само че безпроблемно. Ако го ядете след хранене, това ще забави и усложнява целия развой.

Интересно е, че внезапният спад на външните температури може да повлияе и на храносмилателния развой. За да се облекчи положението или просто да " помогнете на стомаха ", специалистите предлагат да пиете малко топла вода след хранене. Тя ще поддържа мечтаната температура и форсира метаболизма.

6. Не: миене на зъби след хранене
Да: изплакване след хранене

Изглежда, че може да е по-естествено от ободряване на дъха ви след хранене? Но зъболекарите споделят, че измиването на зъбите незабавно след хранене може съществено да ги повреди. Киселините, които се намират в устата известно време след хранене, са много нападателни. Като изчеткаме пласта гланц, ние отслабваме зъбите, като разрешаваме на киселината да ги унищожи.

Приблизително половин час след хранене, слюнката изплаква огромен брой киселини и можете да си почиствате зъбите. И най-хубавото решение е да изплакнете устата си след хранене./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР