Много от нас са убедени, че шоколадът е нездравословен. В

...
Много от нас са убедени, че шоколадът е нездравословен. В
Коментари Харесай

Шоколадът носи само вреда: Истина или мит

Много от нас са уверени, че шоколадът е вреден. В краен случай може да се употребява единствено в минимални дози, само че е по-добре изцяло да се откажем от него.Но има ли тази присъда нещо общо с действителността?

Поне учените, чието проучване е оповестено в American Journal of Clinical Nutrition, могат да подсигуряват за изгодите от шоколада.

Експертите са провели изследване , в което са взели участие над 20 хиляди англичани. В хода на работата са откриха, че субектите, които ядат две шоколадови блокчета дневно, са с 11% по-малко застрашени от инфаркт или инсулт, в сравнение с тези, които въобще не ядат шоколад. Освен това феновете на шоколада имат 25% по-малък риск да умрат от сърдечно-съдови болести.

Изследването става още по-интересно, като вземете поради обстоятелството, че множеството от участниците са консумирали млечен шоколад, а не черен.

Черният шоколад се смята за по-здравословен заради ниското си наличие на захар. В института в Копенхаген учените са стигнали до извода, че малко парче черен шоколад може да притъпи възприятието на апетит . А специалисти от университета в Акуила в Италия откриха, че хората, които ядат парче черен шоколад в продължение на две седмици, понижават приема на захар с 50%.

Важно е обаче да запомните, че шоколадът въпреки всичко може да има негативно влияние върху здравето . Предимно това свойство има млечният и белият шоколад. Злоупотребата с тях води със затлъстяване, разрушение на зъбния гланц, проблеми със стомашно-чревния тракт, диабет, алергии и кожни проблеми.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР