Много от нас са склонни да вярват на твърденията, че

...
Много от нас са склонни да вярват на твърденията, че
Коментари Харесай

Дъвченето на дъвка помага ли при отслабване?

Много от нас са склонни да имат вяра на изказванията, че с дъвченето на дъвка можем да отслабнем. Това произлиза от обстоятелството, че посредством дъвченето ние стопираме да мислим за храна, като в някои случаи това понижава апетита, а други мислят, че посредством дъвчене на дъвка се раздвижват мускулите на лицето и това им оказва помощ да наподобяват добре.

Научните изследвания обаче сочат, че в действителност дъвките може да спомогнат за намаляване и да притъпи глада. Дъвченето на дъвка понижава апетита тъкмо толкоз, колкото потреблението на газирани питиета. Самият дъвкателен развой подтиква обособяване на специфични хормони в червата, намаляващи пристъпите на апетит. Но не във всички изследвания са следени тези резултати. Има и данни, съгласно които дъвката понижава желанието за ястие на плодове и въздейства неприятно на качеството на диетата.
Няма да повярвате, само че дъвченето на ДЪВКА е потребна за това
Повечето хора дъвчат дъвка за да освежат дъха си. Други го вършат, тъй като считат, че по този метод се успокояват или пък съумяват да...

Всеки има обичан усет на дъвка. Класически мента, канела, плодове. Изборът на усет е безконечен, само че заниманието от дъвката не стопира дотук. Много хора разчитат на нея, до момента в който отслабват. Помага на някои да управляват глада, до момента в който други се борят със закуските с нездравословна храна. Въпреки това, дебатът за това дали дъвката е добра за намаляване е доста по-широк. Ще бъде мъчно просто да отговорите с да или не.

Ползите от дъвки за намаляване

Дъвката подкрепя загубата на тегло, като управлява апетита за храна, усилва разхода на сила и понижава равнищата на стрес. Едно от преимуществата на дъвката е способността й да управлява апетита за храна. С него ще се отървете от ненужните закуски. За да отслабнат доста хора, е задоволително да се откажат от безполезната храна. Ако клоните към банкет на празни калории, добра концепция е да замените тъпченето с храна с дъвченето на дъвка.

Или, в случай че обичате да похапвате сладко, дъвката понижава желанието за захар и просто оказва помощ да поддържате устата си заета. Това може да бъде потребен инструмент за тези, които непрекъснато изпитват потребност от лека закуска. Вие се разсейвате от безсмислена храна отвън диетата и намалявате глада си за захар. За хората, които са склонни да ядат, когато са разтревожени, дъвката е отлично решение.
Може ли дъвченето на дъвка да размени миенето на зъби
Голяма част от нас употребяват дъвките за ободряване на дъха денем, други с цел да „ подтиснат “ апетита си, а трети – за...

Вредата на дъвките при намаляване

Понякога дъвката може да навреди на стомаха.  Хората, които постоянно дъвчат дъвки, ядат по-малко пресни зеленчуци и плодове. За някои дъвченето на дъвката сред храненията може да им помогне да отслабнат. Въпреки това, плануваните закуски през целия ден са потребни за стабилизиране на енергийния банкет и попречване на глада.

Трябва да внимаваме да не заменяме напълно закуската с дъвки, а да изключваме приема на нездравословна храна. Подсладителите, които заместват захарта в дъвката, също са противоречиви. Повечето дъвки съдържат изкуствени подсладители, които могат да нарушат чревната микробиома и евентуално да доведат до нараснали сигнали за апетит и нараснало предпазване на мазнини.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР