Много от нас са се научили да приемат стреса като

...
Много от нас са се научили да приемат стреса като
Коментари Харесай

Да, стресът убива- ето как влияе той на тялото ви

Много от нас са се научили да одобряват напрежението като нещо обикновено. Дори се е трансформирал в мерна единица за свършена работа. Ако не сме уплашени, евентуално не работим задоволително старателно. Стресът обаче може да бъде доста рисков, даже животозастрашаващ, в случай че го пренебрегвате.

Първо, да кажем какво съставлява стресът. Стресът може свободно да се дефинира като напрежение, което може да се почувства прочувствено и физически вследствие на обстановка или интерпретация на обстановката. Има обстановки, в които стрсът е потребен и служи като мотиватор. Например при спазването на крайни периоди, защото ни дава адреналин. Но в случай че стрсът бъде подценяван прекомерно дълго, може да бъде доста рисков за вас.

Става рисково, когато високите равнища на стрес станат хронични и не могат да бъдат следени. На психическо равнище, прекомерното напрежение може да докара до положения като меланхолия, тревога и проблеми със съня. То може също по този начин да повлияе на физическото ви здраве, посредством изостряне на хроничната болежка и увеличение на главоболието. Продължителните високи равнища на кортизол, хормона на напрежението, могат да доведат до тежки последици- понижена имунна функционалност и костна компактност и нараснало кръвно налягане. Хроничният стрес може да докара до сърдечно-съдови болести, които могат да причинят даже гибел.

Добрата вест е, че последствията от хроничния стрес могат да бъдат предотвратени, в случай че бъдат уловени на време. Депресията, тревогата и проблемите на съня могат да бъдат усъвършенствани посредством техники за понижаване на напрежението, като когнитивна поведенческа терапия (CBT), стратегии за умствено схващане и извършения. Въпреки това, физически нежелателен резултат като тежък удар, да вземем за пример, не е обратим.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР