Много от нас са били в ситуация, в която нещо

...
Много от нас са били в ситуация, в която нещо
Коментари Харесай

5 трика, с които да контролирате тялото си

Много от нас са били в обстановка, в която нещо ни боли, само че няма по какъв начин да вземем хапче или пък не желаеме. Според проучванията мозъкът ни управлява тялото и по тази причина можем да опитаме да понижим болката с някои елементарни умствени трикове.

Ето 7 невероятни трика, с които можете да контролирате тялото си:

1. Докоснете точка на ръката си, с цел да облекчите безпокойството

Това място се назовава " Spirit Gate " (порта за духа) и натискането му оказва помощ за облекчение на паниката и безпокойството.

Обърнете дланта си нагоре и намерете къде се намира сухожилието. Потърсете мекото място навътре в сухожилието и с показалеца си натиснете точката. Вдишвайте и издишайте постепенно и надълбоко.

Този способ ще ви помогне да се успокоите, в случай че ви следва сложен диалог, изнасяне на тирада или други стресови обстановки.

2. Притиснете палеца си, с цел да облекчите гаденето

Не е ясно за какво е по този начин, само че е реалност, че работи. Когато ви се гади, притиснете палеца си.

3. Забавяне на сърдечния темп

Понякога след тичане или в случай че сте под стрес, усещате, че пулсът ви се форсира. Има един елементарен метод да го поправите посредством дишането.

За да се отървете от забързания сърдечен темп, издишайте, като блокирате потока на въздуха. Хванете носа си и се пробвайте да издишате със затворена уста. От натиска на въздуха сърдечният ви темп ще се забави.

4. Използвайте студена вода, с цел да се успокоите

Всеки изпитва яд или не може да се концентрира от време на време заради страсти. Вероятно сте забелязали, че откакто се гмурнете в студена вода, главата ви някак се освежава. Студената вода разрешава на тялото да употребява кислорода по-ефективно.

Следващия път, когато чувствате, че страстите ви излизат отвън надзор, наплискайте лицето си със студена вода или поставете цялата си ръка под леденостудена вода.

5. Ледени кубчета при зъбобол

Има 2 метода да се отървете от зъбобола. Можете да поставите кубче лед върху зъба, който ви боли. Това е краткотрайно лекуване, само че въпреки всичко ще ви помогне да почувствате малко облекчение при положение, че нямате лекарство на разположение.
Някои хора имат чувствителни зъби. Следващия път, когато почувствате, че болката идва, вземете кубче лед и го поставете в дланта си. Започнете да разтривате леда в региона сред показалеца и палеца.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР