Много от нас може би не знаят това, но ноктите

...
Много от нас може би не знаят това, но ноктите
Коментари Харесай

Ивици и трапчинки по ноктите алармират за болести

Много от нас може би не знаят това, само че ноктите могат да опишат доста за вашето здраве. Жените са привикнали да имат красиви маникюри, само че постоянно не знаят какво се крие под пласта лак. Може би тялото от дълго време ви дава признаци, че е време да отидете на доктор, написа zdrave.to.

Какво значат другите линии и трапчинки по ноктите?

Вертикални линии на ноктите, които вървят от дъното до върха, се срещат при всеки пети възрастен, а измежду по-възрастните хора - на всеки втори.

Най-честата причина за тези ленти е, че с възрастта е по-трудно на тялото да задържа влага и кератин, от които се състоят ноктите и те като че ли „ изсъхват “. Ако се опитате да се избавите от тях, може да повредите плочката и по-късно може да имате и други проблеми.

Единичните хоризонтални гънки, които наподобяват на " трапчинка ". В множеството случаи те са резултат от контузия в региона на началото на ноктите, която се намира под кутикулата.

Може да е в следствие от прилепяне на пръста с врата или по време на маникюр. В редки случаи такива " трапчинки " могат да зародят при анемия, недостиг на избрани микроелементи и нарушавания на кръвообращението.

Ако има доста такива " трапчинки " на ноктите, тогава по-добре да ревизирате хормоните си - нарушаванията могат да доведат до неизправности в процеса на на кератин и напредък на ноктите.

Това може да бъде и симптом на кожни болести. Ако на всички нокти се следят хоризонтални изпъкналости, в това число пръстите на краката или на множеството от тях,може да са вследствие на скрити инфекции, проблеми с черния дроб, бъбреците и сърцето.

Пожълтяването на плочката може да приказва за чернодробни болести, а избледняването или синьо-виолетови нюанси - за нарушавания на кръвообращението, сърдечни болести, анемия.

Белите петна върху естествена цветна плочка най-често демонстрират липса на витамини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР