Много от нас мислят за Северна Корея като странно, затворено

...
Много от нас мислят за Северна Корея като странно, затворено
Коментари Харесай

Защо Северна Корея се превърна в рай, но не за хората, а за птиците?

Много от нас мислят за Северна Корея като необичайно, затворено и извънредно рисково място, напомня How Stuff Works.

Данните за протичащото се в границите на тази държава-отшелник нормално се концентрират върху високите равнища на беднотия и абсолютния надзор на държавното управление, което изпраща доста жители в брутални трудови лагери. Правителството на Северна Корея държи крепко юздите на своя народ посредством ограничение на потока от информация, забранявайки неща като непознати вестници, музика и филми. Ким Чен Ун и компания от време на време тестват и нуклеарни ракети, с което държат другите страни на пръсти.

Въпреки това, става известно, че тази студена и смазваща тирания може да бъде най-хубавото място за екзотични птици и тези, които обичат да ги следят.

Точно по този начин: Северна Корея бързо и ненадейно се трансформира в нещо като парадайс за птиците, с помощта на своята девствена брегова линия и природа. Жерави, лопатарки, пойни птици и други знайни и незнайни типове са измежду хилядите прелетни птици, които се стичат към западното крайбрежие на Северна Корея по време на годишната си миграция на север за лятото. На крайбрежнето по продължение на Жълто море са си създали мяста за кацане птици, които следват източноазиатския и австралоазийски прелетен маршрут. Заради мощното развиване на крайбрежните градове в Южна Корея, Китай и другаде по трасето, точно голите територии на Северна Корея се оказват желано от пернатите място.

Това е добре за тези, които обичат да следят птици и държавното управление на Северна Корея в последно време им разрешава да пристигна и да следват своите пернати другари. То също е и щастлива случайност за еколози, които споделят, че областите, недокоснати от индустриалния атрибути, присъщи за един свободна и развита нация, оферират безвреден кей за разнородни и застрашени птици и други животни.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР