Много от нас едвам дочакват обедната почивка, за да грабнат

...
Много от нас едвам дочакват обедната почивка, за да грабнат
Коментари Харесай

Защо да изоставим смартфона в обедната си почивка

Много от нас колкото да дочакват обедната отмора, с цел да сграбчен телефона си и да си отдъхнат от работа с 20-30 минути Candy Crush, скролване във Фейсбук или някое друго сходно занятие, обвързано със смарт телефона ни.

В последна сметка няма нищо неприятно да се отпуснем в стола си и да съберем мозъка си, разглеждайки фотоси от плажове или пък да изгледаме някое поучително видео, нали по този начин?

Истината обаче е, че до момента в който ние отдъхваме във Фейсбук фийда си, мозъкът ни надалеч не почива, даже в противен случай.
 Снимка 439272

Учени от Ню Джързи, Съединени американски щати, са провели опит с над 400 души, които са били разграничени в две групи и са били нагърбени с идентични задания за решение в продължение на няколко часа.

И двете групи са имали несъмнено време за отмора, само че хората в едната група са почивали със смарт телефон в ръка.

При връщане към поставените задания след почивката, тази група е успявала да реши 22% по-малко от дилемите, а времето за решение се е повишило с 19%.
 Снимка 439273

Учените изясняват, че този резултат се дължи на това, че при съществуването на смарт телефон мозъкът ни влиза в режим, в който чака да получи информация или да сътвори такава под формата на известия.
 По какъв брой време прекарват децата пред смарт телефоните си
По какъв брой време прекарват децата пред смарт телефоните си

И каква роля играят родителите

Това не разрешава на съответните невронни мрежи да се провиснал и по този начин мозъкът ни продължава да работи на високи обороти, даже когато ни се коства, че си почиваме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР