Много от медиците, контактували с болни от COVID-19 пациенти, не

...
Много от медиците, контактували с болни от COVID-19 пациенти, не
Коментари Харесай

Д-р Десислава Кателиева: Не е ли редно да тестват всички медици?

Много от медиците, контактували с заболели от COVID-19 пациенти, не са тествани за съществуване на вируса. Лекари и медицински сестри, които не са били със защитно облекло, са били сложени под карантина. Проба им е била взета едвам след приключването на изолацията.
Това съобщи пред bTV доктор Десислава Кателиева - ръководител на Националната асоциация на работещите в незабавната здравна помощ.

Медици ще се тестват, в случай че прояват признаци на COVID-19. Това стана ясно и по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб през днешния ден.

" Съгласна съм, че това е процедура, само че в случай, че в Германия споделиха, че имат 2300 инфектирани медици, а в Италия и Испания настояват, че сред 14% и 20% от медиците им са инфектирани – не е ли редно да се премисли тази концепция “, попита доктор Кателиева.

По думите ѝ няма нищо по-страшно за един доктор от това да разбере, че е заразил собствен пациент. Тя съобщи, че медиците са оборудвани с защитни щитове, костюми и маски със забавяне.

Д-р Кателиева разяснява и препоръчаното от държавното управление в допълнение заплащане в размер на 1000 лева, което медиците на първа линия ще получат.

" Аз персонално не ги желая тези пари, избирам да ги дадат за бързи проби. По-добре да ги има тези проби и аз да съм умерено в работата си, в сравнение с да ми ги дадат на мен. Благодаря за тези пари “, сподели тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР