Много от лекарите масово предписват лекарства за лечение на Ковид

...
Много от лекарите масово предписват лекарства за лечение на Ковид
Коментари Харесай

Пациенти от Русе: Ковид измести на заден план останалите болести

Много от лекарите всеобщо предписват медикаменти за лекуване на Ковид вместо да търсят други аргументи за неразположението на пациентите

Коронавирусът измести на назад във времето останалите заболявания и доста от лекарите всеобщо предписват медикаменти за лекуване на коронавирус вместо да търсят други аргументи за неразположението на пациентите, оплакват се русенци, представени от

Младеж от Русе да вземем за пример споделя, че е вдигнал висока температура с общо неразположение. За всеки случай си е направил PCR тест, който се е оказал негативен. Тъй като не е съумял да смъкна температурата, а тя е продължавала да се повишава, в почивния ден е потърсил медицински съвет. Лекарката е била безапелационна, че става дума за коронавирус, макар негативния тест, изработен същата заран.

Вместо да потърси друга причина, му е изписала куп медикаменти за признаци, които няма, с цел да го лекува от възможния ковид. От аптеката, където отишъл да си вземе предписаната рецепта, станало ясно, че през целия ден са изписвали едни и същи медикаменти на всички пациенти, с презумпцията, че са заболели от ковид. Впоследствие излиза наяве, че младежът има бактериална стомашно-чревна зараза, за която лекуването е напълно друго.

Русенец споделя различен неуместен случай – при случай наранява ръката си и има мощно кръвотечение. Отива в незабавното поделение, само че там не могат да го прегледат и окажат първа помощ, преди да е тестван за ковид. Такива са разпорежданията на здравното министерство, с цел да се пазят медиците от възможен инфектиран пациент. А дали това време за тестване няма да е съдбовно – отговор няма.

Други пациенти се оплакват, че персоналните им лекари не желаят да ги преглеждат, в случай че имат подозрения за ковид. Изпращат ги непосредствено в коронавирус зоната, където следва дълъг логаритъм на очакване на студа през зимата. За да те прегледат в коронавирус зоната, би трябвало първо да се направи бърз тест, който излиза до 30-40 минути. Чакаш на открито за резултата. Ако е позитивен, тогава към този момент можеш да се наредиш на опашката за обзор в коронавирус зоната. Оттам най-често те препращат за рентгенова фотография, където чакаш да те извикат, и най-после си прегледан от доктор, който изписва дълга рецепта за най-малко 150 лева

Това не важи за всички лекари, прецизират пациенти. Някои споделят, че джипитата им ги ревизират всеки ден, в случай че са заболели от ковид, и наблюдават положението им, въпреки и по телефона. И са признателни за отношението на медиците.

Самите лекари също споделят, че има и други болести, с изключение на коронавирус, и не би трябвало всичко да се поставя под общ знаменател. Затова се пробват да са потребни на пациентите си и да преценят съгласно признаците и проучванията какво е болестта.

От РЗИ - Русе също разясниха, че за жалост се следи неглижиране на хронични и други заболявания, а пациентите се опасяват да вървят на обзор или да постъпват в болница от боязън да не се заразят с ковид. Това усложнява положението им и от време на време се стига до съдбовен излаз, защото лекуването е закъсняло.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР