Много от кръчмите по морето това лято останаха без персонал.

...
Много от кръчмите по морето това лято останаха без персонал.
Коментари Харесай

Келнерките по морето се мръщят на 2 бона заплата

Много от кръчмите по морето това лято останаха без личен състав. Собственици на заведения се оплакват, че претендентите за сервитьори са станали повече от капризни и желаят високи заплати, които няма по какъв начин да им обезпечат.

Младите девойки и момчета, сякаш мераклии да разнасят храна и напитки на клиентите не желали да работят даже за 2 000 лв. заплата, макар че от бакшиши си докарват по още 500-600 лв. за месец.

Новата генерация – 18-25 годишни възпитаници и студенти обаче се плашели от дългия работен ден и многото клиенти и упорствали за най-малко 2500, с цел да се навият да сграбчен таблите, описа засегнат шеф на ресторант по Северното Черноморие.

Заради неналичието на доста почивни дни и напора на клиенти и в събота и неделя, хлапаците всеобщо напускали още на първия месец и си търсели по-лека работа, която не постанова работа „ на крайник ”.

„ Явно младите по принцип търсят на баницата мекото и не желаят да работят в по-динамичен и претрупан график.Предпочитат да изкарат работния ден на бюрото пред компютъра и толкова. ”, възмущават се ресторантьорите.

Отказали се сервитьори пък описват, че тази година, поради рецесията клиентите дават дребни бакшиши или пък въобще не им се откъсва от портфейла и това е една от аргументите, които ги демотивирали.

   

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР