Много от класическите десерти бяха изключени от веган кухнята, докато

...
Много от класическите десерти бяха изключени от веган кухнята, докато
Коментари Харесай

Полезно и много модерно - Веган френски макарони

Много от класическите десерти бяха изключени от веган кухнята, до момента в който не бяха открити свойствата на течността, в която се вари нахут или бял боб. Така наречената аквафаба замества белтъците в доста предписания, една от които е за по този начин известните френски макарони, написа menumag.bg. Необходими артикули за 15 - 20 броя
за аквафаба:
2 ч. ч. нахут, почистен и подсушен
4 ч. ч. вода
2 см. парчекомбу
за черупките:
90 мл. аквафаба
85 гр. фина кристална захар
¼ ч. л. винена киселина
95 гр. бадемово брашно
85 гр. пудра захар
за крема:
120 гр. мрачен шоколад
2 с. л. кокосово мляко
1 с. л. ром

Начин на подготвяне
1.
За аквафабата нахутът се залива с водата, прибавя се комбуто и се оставя да къкри на доста спокоен огън 2-2,5 часа, до момента в който нахутът омекне.

2. Течността се прецежда и при потребност се съхранява в ледник. Водораслите се изхвърлят, а нахутът се употребява за готвене.

3. Смесват се 90 мл аквафаба, кристалната захар и винената киселина. Разбиват се на умерена скорост 4 мин. Скоростта се усилва и се разрушава още 10 - 14 мин., до момента в който се образуват твърди връхчета.

4. Пудрата захар и бадемовото брашно с поставят в чопър и се мелят 5 - 10 сек. Пресяват се и в случай че има едри частици още веднъж се смилат и се пресяват.

5. Сместа отноо се пресява върху разрушената аквафаба и с шпатула се разбърква към минута, до момента в който консистенцията на сместа замязя на лава.

6. С пош с кръговиден накрайник се шприцоват кръгли черупки за макарони върху хартия за печене, сложена в тава с дебело дъно. Тавата се удря 10-тина пъти с пестник изпод, с цел да излезе въздухът от черупките. Може да се поръсят с лиофилизирани плодове.

7. Оставят се на стайна температура 50 - 90 мин., до момента в който повърхността им засъхне.

8. Пекат се в средата на загрята фурна на 110° - 120° С за 30-35 мин. Охлаждат се в тавата.

9. За крема шоколадът се стопява и се разбърква с 2 с. л. от гъстата част от кокосовото мляко и с рома. Охлажда се добре до втвърдяване.

10. Черупките се слепват с крема.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР