Много от жителите на София, които напуснаха столицата, са решили

...
Много от жителите на София, които напуснаха столицата, са решили
Коментари Харесай

Софиянци решиха да изкарат празниците по морето


Много от жителите на София, които напуснаха столицата, са решили да изкарат празниците в парцелите си по морето.

Това откри репортерска инспекция на Българска национална телевизия в курорти на южното ни черноморие. Те няма по какъв начин да бъдат връщани, защото имат документ за благосъстоятелност. А хората в района са обезпокоени.

Местните поданици в Созопол и Черноморец обаче са обезпокоени, защото потокът от столицата продължава, а данните демонстрират, че София е най-голямото огнище на болестта.

Стефка Георгиева, гражданин на Черноморец: Софиянци още преди две седмици са пристигнали с доста коли. От бензиностанцията тук в Черноморец споделиха, че за зареждали гориво. Настанени са си във вилите в „ Буджака ".

Женя Халваджиева, гражданин на Созопол: Ние всички цялостен месец, жителите на Созопол, съблюдаваме карантина. Не излизаме от домовете си и внезапно да влизат непознати хора в града, мисля, че би трябвало да се вземат ограничения.

За последните два дни през КПП-то към Созопол и Черноморец са минали близо 80 автомобила от вътрешността на страната - всички с документ, че имат парцели по морето.

Проф. ген. Венцислав Мутафчийски: По българското Черноморие, сега, има повече софийски коли в някои дребни обитаеми места, в сравнение с локални коли. Точно от това беше подбудено да се вземе това тежко и непопулярно решение.

В местността „ Буджака " множеството софиянци имат парцели. Вероятно там ще прекарат и Великденските празници.

От локалната администрация изясняват, че са безсилни, защото нямат пълномощия да наложат наложителна карантина на всички, придошли от столицата хора.

Тихомир Янакиев, кмет на Община Созопол: Аз желая да моля към софиянци и освен към софиянци, а към всички хора, на които не им е неотложно това пътешестване, просто да не го вършат. С отворени прегръдки ще ги чакаме при нас, откакто падне изключителното състояние и откакто тази зараза отмине.

И макар апелите да се съблюдават най-малко противоепидемични ограничения, край морето имаше много хора без маски и ръкавици.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР