Много от жителите на град Газа се преместиха на юг.

...
Много от жителите на град Газа се преместиха на юг.
Коментари Харесай

Тел Авив евакуира селища до Ливан и удари Западния бряг. Иран: Р...

" Много от жителите на град Газа се реалокираха на юг. Призовавам останалите: евакуирайте се, Хамас ви употребява като жив щит ", сподели представителят на израелската войска Даниел Хагари.

 

Появиха се спекулации, че израелската сухопътна интервенция се бави, поради договарянията за освобождение на заложниците. Междувременно Организация на обединените нации назова 20-те камиона, които доставиха помощ в южните елементи на Ивицата Газа " капка в океана " на фона на пагубната филантропична обстановка.

 

В момента живеем в сложни битови условия. Спим на найлонови чували. През нощта е доста студено, а денем в палатките е доста горещо. Искаме да се върнем по домовете си ", добави Асма Ал Устад, бежанка в Хан Юнис.

 

Още израелски обитаеми места по границата с Ливан бяха евакуирани, поради размяната на огън с " Хизбула ". Тел Авив предизвести, че свързаната с Иран формация, рискува " да въвлече Ливан във война ", а от Пентагона обявиха, че в отговор на напрежението ще разположат спомагателни системи за противовъздушна защита в Близкия изток.

 

" Ако " Хизбула " реши да влезе във войната, ще създадат най-голямата неточност в живота си. Ще ги ударим с невъобразима мощ. Това ще значи опустошаване за тях и Ливан ", сподели министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

 

Израел нападна два бежански лагера в другата палестинска територия в Западния бряг. При удара по Нур Шамс има починали цивилни, споделя организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци.

 

В Дженин е изумена джамия, където Тел Авив оповестява, че е имало терористична клетка на " Хамас ".

 

Западният бряг е окупиран от Израел от близо 60 години и на територията му се построяват интензивно еврейски селища, което Организация на обединените нации дефинира като нелегално и в нарушаване на интернационалното право.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР