Много от изборите, които правим в живота са обект на

...
Много от изборите, които правим в живота са обект на
Коментари Харесай

15 неща, които не дължите на никого

Много от изборите, които вършим в живота са обект на любопитни въпроси и мнения от близките. Изглежда, че всеки има мнение по отношение на това, което вършим, по какъв начин би трябвало да се държим и по какъв начин да поддържаме връзка с другите. Понякога хората стигат до такава степен, че желаят пояснения за решенията или изборите, които вършиме в личния ви живот.

Популярният блогър и психолог Дейвид К. Уилям твърди, че въпреки и от време на време да се усещаме длъжни да им отговорим, някои неща просто са единствено и само персонални. Ето неговия лист с 15 неща, за които не дължите на никого пояснение (дори и да си мислите, че трябва).

1.    Не дължите на никого пояснение с кого и къде живеете

Дали живеете с някогашния си другар или някогашната другарка, спите из хотели в цялата страна или живеете с родителите макар, че сте минали двадесетте години, не е нужно да обяснявате на никого, с кого и за какво живеете, в случай че не желаете. Ако сте наясно с ситуацията, то това значи, че имате свои лични аргументи, които са персонални.

2.    Не дължите на никого пояснение за целите ви

Вие имате свои лични хрумвания за нещата, които карат вас и вашите близки да се усещат в действителност щастливи, което е вашият главен приоритет. Тъй като всички ние сме неповторими персони с разнообразни полезности, фантазии и желания, вашите съществени цели ще бъдат разнообразни от тези на останалите. Не дължите на никого пояснение за това, което сте определили като главен приоритет в живота. Това е ваш персонален избор.

3.    Не дължите опрощение на някого, в случай че не съжалявате

Ако не съжалявате за вашите дейности, към момента смятате, че някой не е прав за нещо, или не ви е грижа дали ще ви елементарни, то не би трябвало да се извинявате. Много хора бързат да предложат извинения и се пробват да поправят нещата, макар че към момента не са подготвени, а това единствено утежнява обстановката и носи повече проблеми. Не би трябвало да се извинявате, в случай че не съжалявате или другата страна не е изслушала вашата версия на нещата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР