Много от хората използват една пижама по цяла седмица. Други

...
Много от хората използват една пижама по цяла седмица. Други
Коментари Харесай

Защо не трябва да спиш с една пижама повече от две нощи!

Много от хората употребяват една пижама по цяла седмица. Други даже и повече. Никой не мисли, че това е нездравословно за здравето. Може и да ви коства изцяло безобидно да сте с една пижама или домашни облекла дни наред, е нездравословно. Причините за това са: 
1. Средата за сън е нездравословна
 Яжте избрани храни преди лягане, с цел да спите добре Яжте избрани храни преди лягане, с цел да спите добре
Знаете ли, че храните, които ядете преди лягане, могат да повлияят на съня ви? Да, има храни, които могат да ни оказват помощ за приятна нощ...
Пижамата контактува непосредствено с кожата ви. Ако не я сменяте дни наред, по повърхността ѝ полепват мъртви кожни кафези, пот, бактерии и себум, нервират кожата, провокират алергични реакции, появяват се кожни проблеми и бактериални инфекции. Ако имате кожни проблеми  като псориазис, екзема, розацея, акне и други, остарялата пижама може да ги раздразни.
2. Пренос на бактерии към другите облекла
Ако мръсната ви пижама стои покрай други ваши облекла, бактериите могат да се пренесат и по тях. Това може да стане и в пералнята, в случай че ги пускате на къса стратегия и на ниски градуси. Най-удачният вид е да сменяте пижамата си на 2-3 дни.
3. Пречи на съня ви
Замърсените чаршафи и остарялата пижама могат да ви съсипят съня, без да разберете дори.
 За какво би трябвало да мислим преди лягане? За какво би трябвало да мислим преди лягане?
За какво мислите преди лягане? Какви мисли минават през мозъка ви? Осъзнавате ли, че положението ви заран зависи от мислите ви преди ляга...
4. Влошаване на алергиите
Ако имате алергии от прахуляк, акари или ви се появяват кожни обриви, остарялата пижама може да задълбочи казуса. Кожните люспички, които остават по плата на пижамата, могат да влошат алергията ви.
5. Причинява акне
Всички с акне постоянно да сменят калъфката и хавлиената си забрадка за лице. Това е правилото и за пижамата. Нехигиеничната повърхнина ще аргументи акне или ще го утежни.
6. Лоша миризма
 3 неща, които не би трябвало да вършиме, в случай че се разсъните през нощта 3 неща, които не би трябвало да вършиме, в случай че се разсъните през нощта
Вceки oт нac e пoпaдaл нa cитуaция, кoгaтo внeзaпнo ce cъбуждa пocрeд нoщ и cлeд тoвa нe мoжe дa зacпи дългo врeмe. Oбръщaтe ce oт eдн...
Това не е единствено изящен проблем. Това е белег за съществуването на замърсяване от редица болестотворни микроорганизми. Добре е да я сменяйте преди да е замирисала неприятно.
7. Влияе зле на имунната ви система
Носенето на остаряла пижама дълго време, въздейства зле на имунната ви система. Налага се имунитетът ви да се опълчва на микробите, докосващи се до кожата и лигавиците. Те вършат опит да обхванат в организма по всички вероятни способи, а имунната ви система ги блокира. Това води до изтощението ѝ.
Хигиената е наложителна, изключително когато става дума за облеклата и тъканите, които контактуват директно до кожата. Безотговорно е да вършиме компромис с това, изключително откакто видяхме до какви последици може да докара.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР