Много от бизнес плановете на ВиК дружествата, в които се

...
Много от бизнес плановете на ВиК дружествата, в които се
Коментари Харесай

Много от бизнес плановете на ВиК дружествата с цените са приемани формално от местните власти

Много от бизнес проектите на ВиК сдруженията, в които се почват цените на водата и услугите, са одобрявани официално от локалните управляващи. Това сподели Ивайло Касчиев от Комисията за енергийно и водно контролиране. Първоначалният надзор се прави точно от тях и те са тези, които могат да решат дали обещано ВиК сдружение ще обслужва техния регион. Касчиев даде образец с община Мездра:

Този бизнес проект изобщо не е прегледан. Общинските съветници изобщо не са разбрали какво се гласоподава и това в действителност е правилно, тъй като при нас дойде писмо от Общинския съвет на Мездра, в което ни питат, за какво цената на услугата нараства? Явно тези общински съветници развиват амнезия, че са съгласували този бизнес проект. В него доста ясно написа какви цени предлага операторът.

Теньо Начев от Инициативния комитет от протестиращите в сливенското село Сотиря, съобщи:

От 0.73 стотинки на 1.95 с Данък добавена стойност – това е нарастване над 160 % … Това е безумство! Тези хора мислят ли като дефинират цени?

Очаква се през днешния ден регулаторът да дефинира цените на водата и ВиК услугите, които ще влязат в действие от 1 януари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР