Много от безобразията на изборите са в мой ущърб. Секции,

...
Много от безобразията на изборите са в мой ущърб. Секции,
Коментари Харесай

Терзиев отговори на Григорова: Много от безобразията са в мой ущърб

" Много от безобразията на изборите са в мой ущърб. Секции, където имам 120 гласа, пишат 0. Други където имам 84 отново 0. В някои секции обърнати резултати, където аз имам повече гласове от госпожа Григорова, те ги пишат наопаки. Машинациите са отвън нашия тим ". Това заяви новоизбраният кмет на София Васил Терзиев  след присъединяване си в бизнес форума Digital Trends 2023. 

Тази заран пред бТВ Ваня Григорова съобщи, че " когато има фотофиниш, всеки глас е значим и по тази причина нашите адвокати пишат сега жалбата до съда, като разказват в нея многото сигнали за нарушавания на изборното законодателство ". Не одобрявам резултата за финален и няма по какъв начин да знаем кой е кмет на София, до момента в който съдът не реши, сподели Григорова. Тя упрекна ПП-ДБ, че разгласили екзитполове часове преди края на изборния ден, които внушавали, че Васил Терзиев води с 12-13%.

Васил Терзиев съобщи, че ще бъдат извършени диалози с всички в новия общински съвет.  " Не сме решили какъв ще бъде форматът, само че аз вземам участие, както и Борис Бонев. Целта е да забележим къде са пресечните точки им по кои политики може да бъде реализирано единодушие ", добави Васил Терзиев. 

Той разясни, че една от задачите му като кмет на Столична община е да бъдат цифровизирани неща, които имат значение за бизнеса, като открои въвеждането на електронно позволение за градеж. 

" Да има по-голяма изясненост до каква степен са стигнали по-големите планове, да има по-добра връзка с жителите, приложение, на което да бъдат всички услуги, които се употребяват при връзката с общината - паркиране, заплащане на локални налози и такси, подаване на сигнали, приемане на информация, планираме да има заместник-кмет по сигурността. Преценяваме, само че не седи на дневен ред да запазят постовете си някои от досегашните заместник-кметове. В момента, в който влезем в ръководство, те автоматизирано биват освободени. Една от задачите ни е да спрем да приказваме за казуса с детските градини. Има доста други проблеми - презастрояване, нов общ организационен проект, паркиране, трафикът в града ", сподели още Васил Терзиев.

 

Инфо: Българска национална телевизия, бТВ

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР