Много остро интервю даде бившият кмет на Пловдив Иван Тотев

...
Много остро интервю даде бившият кмет на Пловдив Иван Тотев
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ-Пловдив: Каназирева или си е повярвала, или не разбира

Много остро изявление даде някогашният кмет на Пловдив Иван Тотев пред уеб страницата " ПловдивПрес ". В него той подлага на критика областния управител Дани Каназирева, не подминава и неточности на кмета Здравко Димитров. Освен това не изключва да се кандидатира за народен представител и не чака " навлеци " в листата. В момента Тотев е координатор на ГЕРБ - Пловдив, а всичко това демонстрира, че с приближаването на парламентарните избори локалните напрежения в партията от ден на ден ще избуяват.

Според него Каназирева е хиперактивна. А образците, които дава Тотев, са по отношение на епидемията: " Сега следим едно изземване на пълномощия на други институции, в това число на кмета и общинските съветници. Не бих подкрепил това – нашият кмет е Здравко и ГЕРБ ръководи. Хиперактивността на регионалния шеф демонстрира, че тя в действителност не схваща какви са отговорностите на човек на тази позиция, въпреки че мина 1 година. Видимо  е, че тя още не знае защо дава отговор регионалният шеф. Г-жа Каназирева прави политически пиар поради проектите си по какъв начин ще се развива в политиката, само че този пиар от време на време, вместо да усъвършенства живота на хората, работи с противоположен знак. Мога да напомня решението на Областния щаб за затварянето на магазините по Главната, още се чудя по какъв начин хората не си потърсиха правата. Първо, Областният щаб не може да взима такива решения. Каназирева трансформира в някакъв законодателен орган, а той не е подобен, няма такива пълномощия. Тя се изрича като човек, който взима решения, написа заповеди, подрежда, разпорежда… Това е безусловно безумство Или доста си е повярвала, или изобщо не познава материята. (...) В качеството на каква Каназирева подрежда какво ще се случи в дадена болница и да се сътвори фонд в общината, от който да се заплащат пари за битката със болестта? Това е базово непознаване на материята, аз съм шокиран ". Както излиза наяве, с тези думи Тотев нападна и Здравко Димитров, че е разрешил Каназирева да му се бърка в работата. Но кметът е подложен на критика и поради назначението на финансиста Илия Кирчев в екипа му. Зам.-кметът Кирчев престоя по-малко от година на поста. " Радвам се, че кметът го смени – от една страна, е извънредно неуместно да се направи такава промяна в първата година, от друга – тя беше закъсняла, тъй като изборът беше безусловно неверен ", декларира Тотев.

" Не съм решил още по какъв начин ще бъда най-полезен, най-вероятно ще приказвам по този въпрос с премиера. Предстои да стартират номинациите в Пловдив и този път доста повече ще се разчита на оферти от регионите, не чакам доста навлеци в листата като спуснати хора. Ще желаеме лидер в Пловдив да е Борисов, както към този момент няколко пъти е бил, оттова нататък ще желаеме листата да е подредена на локално равнище " - по този начин пък дава отговор Тотев на въпрос дали ще се кандидатира за народен представител. 

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР