Много организации попадат за първи път в подобна ситуацияЗащитата на

...
Много организации попадат за първи път в подобна ситуацияЗащитата на
Коментари Харесай

Съветите на ДАЕУ за сигурност при дистанционна работа

Много организации попадат за първи път в сходна обстановка

Защитата на крайните точки е един от най-важните цели при отдалечена работа
(снимка CC0 Public Domain)

Държавна организация „ Електронно ръководство ” популяризира препоръки и най-хубави практики за киберсигурност до администрациите, бизнеса и жителите, работещи отдалечено.

За доста организации и компании това е първият път, когато имат чиновници, работещи отдалечено, което допуска липса на инструкции по какъв начин да предпазят информацията и устройствата си от кибер закани. Ето няколко съвета към всички, които желаят да защитят мрежата и данните си, работейки и общувайки отдалечено:

Използвайте Мениджър на пароли

Мениджърът на пароли е превъзходен метод да отбраните всички онлайн сметки и пароли на вашия екип. LastPass и 1Password са две от най-популярните системи за ръководство и за предпазване на криптирани пароли онлайн.

Направете двуфакторното засвидетелствуване стандарт

До доста известни бизнес софтуерни платформи се реализира достъп през облака, което обезпечава доста преимущества за екипите, работещи отдалечено – като безпроблемно съдействие и шерване. Недостатъкът обаче е, че може да бъде по-лесно за някой, който не е чиновник, да се показа за консуматор и да получи достъп до същите данни.

Двуфакторната автентификация е способ, при който потребителят би трябвало да даде две доказателства: нещо, което знае (като парола) и нещо, което има (като хардуерен жетон или мобилен телефон, който генерира неповторим код).

Внедрете програмен продукт за отбрана на крайните точки

Осигуряването на отбрана на крайните точки (или устройства за крайни консуматори като преносими компютри, таблети и мобилни устройства) е един от най-важните цели за отбрана на чиновниците, работещи отдалечено. Софтуерът за сигурност на крайните точки употребява криптиране и надзор на приложенията, с цел да отбрани достъпа до мрежата, контролирайки сигурността в тези точки на достъп за наблюдаване и блокиране на рискови действия.

Обучете личния състав да съблюдава физическата сигурност на устройствата

Избягвайте публични или несигурни Wi-Fi мрежи и защитете домашните Wi-Fi мрежи

За тези, които употребяват публични Wi-Fi мрежи:

Когато е допустимо, избягвайте публични Wi-Fi мрежи. Несигурният трафик, в това число сензитивна информация и идентификационни данни за влизане, може елементарно да бъдат прихванати от хакер. Несигурните Wi-Fi мрежи могат да се употребяват и за разпространяване на злотворен програмен продукт или за подправяне на социална Wi-Fi мрежа за привличане на консуматори и компрометиране на техните данни, без те да знаят.

За тези, които употребяват домашни Wi-Fi мрежи:

Почти всяка домашна мрежа е безжична (Wi-Fi) мрежа. Това дава опция на всичките ви устройства да се свързват с интернет. Препоръчваме следните стъпки, с цел да отбраните Wi-Fi мрежите:

Използвайте виртуална частна мрежа (VPN)

Тя обезпечава онлайн дискретност и анонимност посредством основаване на частна мрежа от обществена интернет връзка. VPN мрежите могат да маскират адреса на вашия интернет протокол (IP), тъй че вашата онлайн интензивност към този момент да не се наблюдава. Бизнесът би трябвало да подсигурява, че чиновниците се свързват към мрежата на компанията си посредством VPN и всички основни приложения са налични посредством VPN.

Актуализирайте софтуера на всички устройства до последна версия

Кибер-атакуващите непрекъснато търсят нови уязвимости в софтуера, който вашите устройства употребяват, с цел да ги хакнат. За да поддържате софтуера, просто активирайте автоматизирано актуализиране, когато е допустимо. Това предписание важи за съвсем всяка технология, обвързвана към мрежа.

Ограмотявайте чиновниците да съблюдават правила за сигурност:

Работете отдалечено! Защитете мрежата и данните си, приканват от ДАЕУ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР