Много опасна банда от петима души, трима от които непълнолетни,

...
Много опасна банда от петима души, трима от които непълнолетни,
Коментари Харесай

Пияни и дрогирани ученици подлудиха Бургас

Много рискова тайфа от петима души, трима от които малолетни, е била задържана при вчерашна интервенция на Специализираните сили от ОД на МВР-Бургас до ОУ „ Васил Априлов ”. По непотвърдена информация в дейностите им е взело участие и 14-годишно момиче, оповестява Флагман.бг.

Две от момчетата са на 16 и 17 години, единствено двама са пълнолетни. Имената им са ясни, само че заради възбрана в новото българско законодателство да се упоменават детайлности за самоличността на ненавършили пълноправие, те не могат да бъдат разкрити.

Бруталната истина е, че петимата през вчерашния ден са тероризирали хора в централната част на града и жк. „ Лазур ”.

В момента на задържането им, към 19:30 часа през вчерашния ден, в региона на кръстовището сред бул. „ Сан Стефано ” и „ Демокрация ”, е открито, че и петимата са използвали алкохол и опиати. В акцията по задържането им от спецсилите, подкрепление са дали и служители на реда от Първо и Пето районно управление (на МВР).

Ето хронологията на вчерашния следобяд на разхождащата се безнаказано по улиците на Бургас рискова група:

Около 14 часа петимата са прекосявали по улица в ЦГЧ и са чупели стъкла на коли наред. Единият е размахвал револвер и заради тази причина очевидци на гледката не са посмели да се намесят. До идването на полиция на мястото от петима е нямало и диря. В това време те са траяли да пият и да се дрогират.

Преминали са на територията на жк. „ Лазур ”. Там, на ул. „ Копривщица ” са почнали да трошат с камъни прозорци на жилища, ситуирани по първите етажи.

Баща и наследник, в дома на които е паднал камък, до момента в който вечеряли на масата, дружно с цялото си семейство, са излезли на улицата, виждайки ги от надалеч и смятайки, че това са просто деца. Двамата не са допускали, че ще попаднат в лапите на освирепялата група. Нанесеният побой върху двамата мъже представлявал ужасяваща панорама.

69-годишният татко е бил яростно ритан в главата и обезобразен. Кръвопролитието е траяло задоволително дълго пред погледите на десетки очевидци, само че никой не е посмял да се намеси, защото единият от бандата е гърмял с револвера. Той е стрелял в лицето на сина, с което му е нанесъл съществено пострадване.

След като оставили двете жертви безпомощни на улицата, петимата траяли безусловно необезпокоявани и размахвайки револвера през целия жк. „ Лазур ”, преминавайки през претъпкани с майки и деца зони за отдих и пазара на комплекса.

При задържането им се е открило, че единият от тях е престъпно проявен и напълно неотдавна е бил задържан от Пето районно управление (на МВР) с цялостен чувал револвери и автомати, пригодени за пукотевица с газови патрони.

И все още петимата са в ареста и следва през днешния ден гледане на ограниченията им за неотклонение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР