Много нови ключови промени на пътя, които ще засегнат много

...
Много нови ключови промени на пътя, които ще засегнат много
Коментари Харесай

Кога КАТ ще ни отнема точки и кога - книжката

Много нови основни промени на пътя, които ще обиден доста от недисциплинираните водачи, ще разисква Народното събрание. С възможните по-строги правила в закона депутатите целят да се понижи броят на тежките произшествия в страната и да се усили сигурността по българските улици, булеварди и автомагистрали.

10 контролни точки ще се лишават на водачи за погрешно изпреварване, в случай че е основана заплаха за придвижването. Досега за такова нарушаване водачите оставаха без 8 точки. 10 точки ще се вземат и и за шофиране в насрещното платно по автомагистрала или скоростен път. Тези промени в наредбата за контролните точки са оповестени за публично разискване.

В края на 2016 година депутатите взеха решение за шофиране в насрещното водачът да се санкционира с 1000 лева санкция и лишаване на книжката за 3 месеца. Когато същото нарушаване е осъществено наново, санкцията е 4000 лева, а книжката ще се взема за 6 месеца. В измененията в наредбата е планувано още младите водачи да получат оптималния брой точки две години откакто са взели брошура. Ако през това време тя им е отнета, този интервал няма да се причислява към стажа.

Броят на контролните точки ще се възвръща с 1/3, в случай че лидерът премине в допълнение образование. Това ще може да се случва единствено един път в годината. Точки ще се връщат и в случай че потвърди, че е платил санкциите си. Предвидена е и опция за служебно възобновяване след приключване на две години, считано от датата, на която е влезнало в действие последното наказателно разпореждане.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР