Много ниска е вероятността да се пристъпи към употреба на

...
Много ниска е вероятността да се пристъпи към употреба на
Коментари Харесай

Поптодорова: Възможно е Путин да прибегне до тактическо ядрено оръжие

Много ниска е вероятността да се пристъпи към приложимост на нуклеарно оръжие, без значение от реториката на съветската Дума и Медведев. Тежко е това решение и би имало съществени последствия. Ако допуснем, че Путин ще се изкуши, може да става дума за сигнален нуклеарен гърмеж високо в атмосферата над Черно море. Това може да се случи, в случай че съветската войска стартира да се изтегля безотговорно от фронтовата линия. Това разяснява генерал-майор Съби Събев, някогашен боен представител на България в НАТО, в ефира на " Твоят ден " по NOVA NEWS.

По думите му Украйна няма да седне на масата за договаряния при изискванията на Русия. Според него консултативната среща, свикана от българския президент Румен Радев предходната седмица, е била съответна на обстановката.
Елена Поптодорова, посланик и някогашен дипломат в Съединени американски щати, от своя страна счита, че България към този момент е в спора, а Русия е опасност. " У нас се търсят всевъзможни евфемизми, с цел да се избегне истината, само че това е бумеранг. Опасявам се, че ще стартират епизодични провокации, като да вземем за пример нуклеарни подводници по крайбрежията на Норвегия. Допускам, че е допустимо Путин да прибегне до тактическо нуклеарно оръжие. Няма никакви признаци за подготвеност за оттегляне или помирение с Украйна ", уточни тя.

Според нея у нас би трябвало да бъде призован КСНС. " Така ще бъдат привлечени водачите на партии и ще се вземат решения в оптимално необятен групов състав ", смята Поптодорова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР