Много неща се промениха. През шестте месеца на българското председателство

...
Много неща се промениха. През шестте месеца на българското председателство
Коментари Харесай

Екатерина Захариева разкри темите на срещата между Борисов и Путин на 30 май

" Много неща се трансформираха. През шестте месеца на българското председателство за България към този момент има друго усещане. Мисля, че стоим доста добре на международната сцена. От всеки един от нас зависи каква е репутацията на България. Когато виждаме красивите места у нас, когато съумяваме да презентираме добре нашето културно завещание - няма по-добра реклама за страната ни. Рядко толкоз ще се написа за България, в този момент е неповторим миг. Неслучайно призовавахме, че би трябвало да се обединим по време на председателството ни ". Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Винаги българската делегация е влизала първа при папата. За нас беше изненада предлагането за името Илинденска Македония. На мен ми се желае да го приема като предпочитание и самопризнание на Македония за общото ни минало, само че това можеше да се пояснява и по различен метод. Предложенията, които са на масата, напълно не са неприятни ", съобщи още Захариева.

" Доста страни разделят разноските си за посолства - по постройка, административно обслужване, само че дипломатите са разнообразни. Идеята за посолствата с Македония е доста добра. Така се демонстрира, че страните са близки. Трябва да сме прагматични и това ще бъде още един знак за доближаването на двете страни, добави тя. Борисов и Путин се чуха преди 2 месеца, от дълго време се координират Министерски съвет у нас и президентството в Русия, тъй че това посещаване не е по неотложност и се координира от доста време. Срещите ще бъдат на 30 май. Темите ще бъдат икономическите и енергийни планове, разяснява министърът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР