Много неща могат да накарат кучето да трепери. Може да

...
Много неща могат да накарат кучето да трепери. Може да
Коментари Харесай

Защо кучето ми трепери

Много неща могат да накарат кучето да трепери. Може да е от наслада, че сте у дома, или може да е от яденето на отровни храни за кучетата. Кои са най-честите аргументи кучето да трепери или се тресе? Необходимо ли е лекуване? И по кое време би трябвало да говорите с вашия ветеринар?

Кучетата треперят заради всевъзможни аргументи – възбуденост, болежка, напреднала възраст, даже гадене.

Ако кучето стартира да трепери, откакто сте върнали от вкъщи след работа и не виждате други признаци, бъдете спокойни – любимецът ви просто се радва, че сте си у дома.

Разтрисането или лекото трептене обаче може да бъде признак на нещо съществено като отравяне на кучето, кучешко бъбречно заболяване или пострадване. Така че, в случай че вашето куче внезапно стартира да трепери, значимо е да вземете под внимание други признаци като разстройство при кучетата, повръщане при кучетата или куцане. След това говорете незабавно с вашия ветеринарен доктор.

Няколко са най-честите медицински аргументи за трептене при кучетата.

Такова заболяване е кучешката чума. Тя най-често се среща при кученца, които не са изцяло имунизирани. Освен треперенето, другите признаци са хрема, сълзене на очите, нараснала температура, кашлица при кучето. Тази вариация на чумата се лекува с антибиотици и щедро хидратиране.

Треперенето може да е породено и от Синдром на генерализирания тремор. Това е генетично заболяване, което визира централната нервна система. Състоянието не се лекува, само че с верните медикаменти, хранителен режим и тренировки, може да се обезпечи естествен живот на домашния любим.

Подобно на хората, кучетата могат да получат гадене от морска болест, лекарства, прекомерно доста ястие или в случай че изядат неправилно нещо като токсично растение. Те също могат да получат гадене от бъбречно или чернодробно заболяване, както и други болести.

Треперенето може да е знак, че на кучето ви му се гади. Лечението на гаденето зависи от аргументите. Отравянето е една от аргументите за него. Така че, в случай че вашето куче внезапно стартира да повръща, неотложно се обадете на вашия ветеринарен доктор.

 Възрастните кучета треперят постоянно

Когато остареят, кучетата развиват тремор в задните си крайници. Понякога треперенето може да е и в предните крайници. Тези тремори нормално не въздействат на метода, по който кучето ви се движи или върви.

Животните също по този начин могат да страдат от кучешка епилепсия, като един от нейните признаци е треперенето.

Има и други, по-редки, аргументи за трептене или тремор при кучета. Такива са хроничната бъбречна непълнота, адизонова рецесия – положение, обвързвано с малоактивна надбъбречна жлеза, и демиелинизиращи нарушавания.

Кучетата треперят и когато аналните им торбички са цялостни.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР