Много моля прокуратурата да не ни поставя в такава ситуация

...
Много моля прокуратурата да не ни поставя в такава ситуация
Коментари Харесай

Демерджиев обвини прокуратурата, че поставя МВР в неудобни ситуации

Много апелирам прокуратурата да не ни слага в такава обстановка – да ни слага задания, които след това да рефлектират върху нас. С тези думи в ефира на bTV вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев опита да изясни планувания като по часовник арест на Кристиян Христов, някогашен чиновник на Петьо Петров – Пепи Еврото, който през вчерашния ден щеше да даде конференция с още детайлности към проблема „ Осемте джуджета “.

Синхронизирането на обществения арест с оповестената конференция провокира съмнения, че сцената съзнателно се разиграва, преди Христов да хвърли още сведения по случая. Демерджиев отбрани дейностите на ГДБОП със закона, съгласно който органите на реда са длъжни да изпълнят постановленията, спуснати от прокуратурата. Подчерта, че ръководеното от него ведомство не било част от войната сред институциите, каквато се води сега.

„ (прокуратурата) да не ни слага в неуместната обстановка да отговаряме за нейните дейности. Нека си поеме отговорност и да каже какви дейности ни е упълномощила и за какво неотложно. “

По думите на Демерджиев, в случай че не е било постановлението, изпратено няколко часа по-рано, Министерство на вътрешните работи нямало въобще да търси лицето, тъй като то „ щеше да пристигна непринудено “. Министърът сподели, че Христов самичък се е свързал с потърсил отбрана от полицията предната вечер, с цел да изнесе обстоятелства и условия, и е имало спогодба по кое време и къде да се яви.

Едва по-късно са били изпратени постановленията от прокуратурата, на които било написано с огромни букви, че е се желае неотложно задържане.

Вътрешният министър разяснява, че така наречен паралелна страна е проблем от доста от дълго време, а имена като Пепи – Еврото са единствено върхът на айсберга. „ Има много-много хора, които правят сходни действия и които вземат решение човешки ориси против избрани суми и въздействие “, сподели Демерджиев, съгласно който в този момент тематиката ескалира, тъй като „ самата политическа класа влезе в конфликт със основаните от нея органи “. По думите му към момента не се вижда воля за разкъсване с този модел.

„ Създателят на Франкенщайн се сблъска с него. “

По отношение на прокуратурата, Демерджиев я разкритикува и по отношение на поисканата защита от полицията за общо 160 застрашени лица. Според него преценката за това дали е нужна такава отбрана нерядко е неправилно направена от прокурорите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР