Много може да чакат дълго, за да бъдат прегледани, като

...
Много може да чакат дълго, за да бъдат прегледани, като
Коментари Харесай

Кръвни тестове за диагностициране на Алцхаймер могат да бъдат предложени от NHS в рамките на пет години, казват експерти

Много може да чакат дълго, с цел да бъдат прегледани, като по-малко от две трети от хората в Англия с деменция имат публична диагноза. < /p>

С вярата да ускорят диагностицирането и да доближат до повече хора, Alzheimer's Research UK и Alzheimer Society работят с Националния институт за проучване на здравето и грижите, с цел да дават кръвни проби на NHS.

Д-р Сюзън Колхас, изпълнителен шеф по проучванията и партньорствата в Alzheimer's Research UK, сподели, че „ чакат повече хора да се появят за диагноза “.

Повече ще се появят на по-млада възраст, добави тя и тя чака те да имат „ по-малко явни признаци “.

„ Имаме потребност от по-добри, по-мащабируеми проби, които също са точни и се съпоставят с актуалните способи на златен стандарт “, сподели тя.

1,7 милиона души „ може да живеят с деменция в Англия и Уелс до 2040 година “, се споделя в нов отчет

Нови проби за разкриване на признаците на Алцхаймер са в стадиите на проучване, в това число тези, които търсят характерни протеини, които се появяват преди признаците на деменция, до момента в който фармацевтичните колоси Roche и Eli Lilly също сплотиха напъните си, с цел да разработят кръвен тест.

Някои проби към този момент се оферират в частни клиники в Хонконг и Съединени американски щати, само че благотворителните организации в Обединеното кралство обявиха, че е нужна още работа, с цел да се подсигурява, че тестванията мерят вярната композиция от биомаркери.

„ Нова епоха “ на лекуване е допустима единствено с по-добри проби

С медикаменти като донанемаб и леканемаб, за които е открито, че забавят когнитивния крах, нуждата от кръвни проби за диагностициране на Алцхаймер - тъй че хората да могат да се възползват от лекуването, до момента в който е дейно - стана по-належаща.

И двете медикаменти са настроени да бъдат оценени за приложимост в Обединеното кралство.

„ Ние сме на прага на нова епоха в лекуването на деменция “, изясни доктор Kohlhaas. „ Но NHS не има нужните равнища на диагностична инфраструктура, с цел да се оправи с това възходящо търсене. “

„ В момента единствено на 2% от хората се оферират разширени диагностични проби като PET сканиране и лумбални пункции, “ Д-р Kohlhaas добави.

„ Необходими са обилни вложения, с цел да се подсигурява, че NHS разполага с верните принадлежности за идентифициране на хора с деменция доста по-рано, в сравнение с е в положение сега. “

Прочетете повече: < br /> 1,7 милиона в Англия и Уелс може да имат деменция до 2040 година
Как високотехнологичните чорапи могат да предпазят хората с деменция

Новият план, наименуван Blood Biomarker Challenge, ще работи с откриватели за пилотни нови кръвни проби в NHS.

Няма догатки, че тестванията могат да се употребяват за всеобщо тестване на популацията.

Но Фиона Карагър, шеф по проучване и въздействие в Обществото на Алцхаймер, сподели, че въвеждането на кръвен тест за деменция в здравните системи на Обединеното кралство би било „ в действителност изменяща играта победа в битката против тази опустошителна болест “.

Деменцията визира към 900 000 души в Обединеното кралство и специалистите предвиждат, че ще нарасне до 1,7 милиона души до 2040 година

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР