Много млади хора допускат редица финансови грешки, за които след

...
Много млади хора допускат редица финансови грешки, за които след
Коментари Харесай

4 неща за парите, които трябва да научите преди 25 г.

Много младежи позволяват редица финансови неточности, за които по-късно заплащат с години. Естествено, не можем да чакаме от един 20-годишен човек да има изцяло развита финансова просвета, само че в случай че знае тези 4 неща за парите, то сигурно ще бъде надалеч по-успешен.

1. Започнете да спестявате по-рано

Знаем какъв брой изкушаващи могат да бъдат първите години след университета, когато към този момент имате работа и изкарвате сами прехраната си. Искате да излизате, да се глезите и изобщо „ да живеете “. Но колкото по-рано започнете да спестявате дребни суми, толкоз по-безоблачно бъдеще ви чака. Лихвата, колкото и дребна да е тя, може да помогне на парите ви да работят за вас. Дори да спестявате по 100 лв. на месец, за 5 години ще съумеете да съберете най-малко 6000 лв., тъй че в случай че в един миг се окажете безработни, ще можете умерено да се концентрирайте върху търсенето на нова работа.

2. Инвестирайте в в допълнение здравно обезпечаване

Не са доста хората, които мислят за неприятни сюжети, изключително в здравословен проект. Но при положение, че работите във компания, която не обезпечава положително покритие, несъмнено си заслужава да изберете уголемен проект за спомагателни здравни услуги. Вноските са дребни, а парите, които ще спестите в следствие, са много, изключително в случай че заложите на вид със стоматологична грижа.

3. Въздържайте се от кредитни карти

Изкушаващо е да разполагате с неограничени средства в магазин за извършване на покупки, само че повярвайте ни, ще си платите този разкош по-късно. Ако имате потребност от револвиращ заем, вземете карта с алтернатива за връщане на пари в брой и използвайте за покупки, които ще изплатите съвсем неотложно, с цел да не изпаднете в порочния кръг на задълженията и лихвите.

4. Образованието не постоянно е синоним на триумф

Ако не се справяте доста добре във финансово отношение, може би си мислите, че още една магистратура, специализация или нещо сходно ще усъвършенства ситуацията ви. Придобиването на степен обаче не е наложително синоним на по-високо възнаграждение или по-хубава позиция. Вместо да инвестирате тези една-две години от живота си, помислете за онлайн курсове, които ще усилят уменията ви за по-кратко време.

Expert.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР