Много ми се искаше този парламент действително да се занимаваше

...
Много ми се искаше този парламент действително да се занимаваше
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: От БСП не подкрепихме декларацията за обявяване на Гладомора за геноцид

„ Много ми се искаше този парламент фактически да се занимаваше със сериозните проблемите на страната ни и да пазиме националните ползи на България. Започнахте Народното събрание с гласоподаване на нова ескадрила самолети, като първата не е пристигнала. Продължихте с предоставяне на оръжия за Украйна под предлога, че ще се модернизира Българската войска, което отпадна и остана единствено предоставяне на оръжие за Украйна. И завършвате с Гладомора. Това ли бяха националните цели, които трябваше да гледа Народното събрание? Не ви ли е неловко? “

Така се обърна към народните представители депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов в пленарната зала.

„ Отбелязахте годишнина и отидохте да поднесете цветя на монумент на жертви, които са дадени от комунистическия режим. Естествено, групата на Българска социалистическа партия не влязохме даже в залата. Но забравихте да кажете нещо друго – през днешния ден, преди 80 години, е почнала най-голяма борба в историята на света – Сталинградската борба. Защо забравихте, че в тази борба умират над 1 милион души? Защо забравихте, че точно доста покрай това място, където е била Сталинградската борба и където земята още е пропита с кръв, в този момент се дават още веднъж танкове и се води друга борба. И България взе участие в даването на това оръжие “, продължи той.

Гуцанов напомни, че Българска социалистическа партия постоянно е говорила, че би трябвало да направи всичко допустимо България да взе участие в кротичък развой и ние да бъде тази, която да инициира мирните договаряния сред Украйна и Русия да се водят на нейна територия. „ От Българска социалистическа партия постоянно говорихме, че мирът е най-голямата добродетел и запазването на човешкия живот е най-голямата полезност. Затова не искахме да се обвързваме в този спор и да не се дава никакво оръжие. Никой не ни чу “, акцентира социалистът.

„ Миналата седмица от Българска социалистическа партия поднесохме венци на починалите от Холокоста. Но също забравихте да кажете, че точно Червената войска влиза в Аушвиц и освобождава дребното останали живи “, обърна внимание Борислав Гуцанов.

По неговите думи историята е комплицирано нещо и не трябва да се пояснява по метода, по който сега се предлага, без да се знаят всички обстоятелства и условия.

От парламентарната естрада Гуцанов изрично съобщи, че Българска социалистическа партия е „ срещу “ декларацията за Гладомора. „ Но ви молим да се замислите – можем ли да създадем по този начин, че ние да сме част от мирния развой, а не да даваме оръжия. Да създадем по този начин, че да се гордеем с историята си, по този начин както се гордеем с това, че точно българските политици са съумели да защитят от геноцид евреите в България “, прикани депутатът от левицата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР