Много ми е неприятно, когато ако ще и Исус Христос

...
Много ми е неприятно, когато ако ще и Исус Христос
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Да бяхме предложили Христос за министър, пак ще му намерят кусури

" Много ми е неприятно, когато в случай че ще и Исус Христос да бяхме предложили за министър, отново щяха да му откри недостатъци ", съобщи депутатът Мика Зайкова от " ИТН " в

Повод за нейното изказване бяха реакциите в публичното пространство към оферти за правосъден министър Момчил Иванов поради оповестени от него статуси в обществените мрежи. По нейните думи може да се стигне до съд поради тези изказвания.

Зайкова е безапелационна, че познава съвсем всички номинирани за министерски кресла в проектокабинета, защото са от нейната политическа мощ и е взела участие в тяхното разискване.

" Оптимист съм, че ще получим поддръжка за кабинета ", сподели Зайкова, а като съображение за своя оптимизъм уточни някой от жалоните в своето изявление при откриването на 46-ото Народно заседание - хората желаят смяна и към този момент са изтощени от избори, което са посочили със своите гласове на вота, тъй че би трябвало политиците да се съобразят с тях.

По време на диалозите с партиите, в които тя е взела участие на експертно равнище по въпросите на стопанската система, е станало ясно, че имат общи цели като нарастването на пенсиите, само че има разлика във връзка с това по какъв начин да бъде реализирано то. Въпреки това Зайкова вижда в общите цели още един знак за поддръжка на кабинета на Има Такъв Народ.

Няма раздор сред служебното държавно управление и " ИТН ", безапелационна е Зайкова. Партията се е отказала от концепцията да кани служебни министри, тъй като желаят по-голяма независимост на деяние, само че не те ще носят политическата отговорност.

" Статутът на служебното и постоянното държавно управление е друг. При президента има повече независимост. При постоянен кабинет би трябвало да се съобразяваш с целите, които са договорили партиите. Ще правиш неща, които Народното събрание ти разпореди, в този момент са свободни да вършат каквото си желаят ", сподели Зайкова.

От друга страна тя похвали служебния кабинет за покачването на събираемостта на приходите и съобщи, че в таз и посока ще има последователност при оферти за финансов министър от Има Такъв Народ Пламен Данаилов.

По отношение на показания от служебния вицепремиер Атанас Пеканов План за възобновяване и развиване Зайкова съобщи, че е " интелигентно написан, само че има неща, които би трябвало да се поправят, да прибавим и неща, които да извадим ".

Тя уточни, че от служебното държавно управление не са желали мнението на нейната партия за този проект, а те ще би трябвало да го извършват. Според нея в него не е обърнато внимание на нововъведенията, а това е доста значимо, с цел да " прескочи България в XXI век ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР