На живо: Мароканци прекараха втора нощ в сън навън, след като земетресение уби повече от 2000

...
Много марокански семейства прекараха втора нощ, спяйки на открито през
Коментари Харесай

Много марокански семейства прекараха втора нощ, спяйки на открито през нощта срещу неделя, след като най-смъртоносното земетресение от повече от половин век уби повече от 2000 души и рани поне толкова. Земетресението е нанесло щети на хиляди домове и има опасения за вторичен трус. Прочетете нашия блог на живо за всички най-нови разработки. Всички часове са парижко време (GMT+2).

6:45 сутринта: Много семейства прекарват втора нощ на открито от страх от вторичен трус

Много семейства се скупчиха в ранните часове на неделя, прекарвайки втора нощ на улицата като най-смъртоносното земетресение в Мароко от повече от половина век накара мнозина да се страхуват, че домовете им вече не са безопасни за връщане.

Несигурност обхвана мнозина в Маракеш, на около 70 километра североизточно от епицентъра, тъй като те се притесняваха, че земетресението може да е повредило домовете им или че вторичен трус може да ги унищожи в следващите часове или дни.

00:05 сутринта: броят на загиналите от земетресението нараства до 2012 и 2059 ранени - държавна телевизия

Броят на загиналите от земетресението в Мароко се е увеличил до 2012 души, съобщи мароканската държавна телевизия рано в неделя , позовавайки се на изявление на вътрешното министерство.

Броят на ранените нарасна до 2059, включително 1404 души, които са в критично състояние, се добавя.

(FRANCE 24 с AP, AFP, Reuters)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР