Много малко все още се знае в България за термовизуалната

...
Много малко все още се знае в България за термовизуалната
Коментари Харесай

Термовизуална диагностика в Пловдив от 26.08 до 30.08.2019

Много малко към момента се знае в България за термовизуалната диагностика, а тя е един от освен най-сигурните, само че и най-безвредни способи за проучване. Всяко живо създание отделя топлинна сила в инфрачервения набор, която е невидима за човешкото око. Това лъчение се улавя от камера, която го възпроизвежда на екран като пъстър облик. Всяко изменение от естествения изофон на тялото би трябвало да има своето пояснение като патология.

Температурни реакции пораждат при всички типове болести: бактериални, вирусни, травматични, онкологични. Методът на термовизуалната диагностика улавя телесното топлинно лъчение и го пресъздава, засичайки ненормалните температурни отклонения до стотни от градуса. В взаимозависимост от отклонението може да се откри дали става въпрос за инфекциозен развой, за онкологично заболяване или е в следствие от остаряла контузия. Методът не изисква предварителна подготовка като диети или медикаментозни интервенции, и е безусловно безопасен както за лекаря, по този начин и за пациента. Това го прави изключително подобаващ за бременни, за дребни деца, за хора със сърдечно-съдови болести, или за всеки пациент, за който познатите медицински изледвания са неуместни.

Чрез визуализация на предшестващите структурните промени процеси, проучването е способно да локализира заболяване преди клиничната му демонстрация, което може да даде времеви прозорец за реакция на пациента. Ако при общоприетите проучвания се демонстрират чисто структурните промени в даден орган, то с термовизията се записват аномалии, индикиращи бъдещото проявяване на обещано заболяване.

Показателен е фактът, че в случаи на рак на гърдата термовизуалната диагностика може да открие развиване на рака до 8 години преди този момент да може да бъде хванато посредством мамография. Методът е използван при неразбираеми болкови или температурни положения, експресна диагностика или за профилактика. Изследването е в границите на до 40 минути, способно е да диагностицира над 150 болести и заради прецизността си може да отхвърли редица други ненужни, а не рядко и рискови за здравето проучвания. Най-често се употребява в диагностицирането на:

- патология на млечна жлеза, щитовидна жлеза, съдови заболявания;
- профилактика с най-благоприятен период 6 месеца;
- неразбираеми болкови, температурни и други състояния;
- надзор при хронични заболявания;
- експресна диагностика при незабавни положения и така нататък

Поради извънредно високия интерес при предходните си гостувания в Пловдив и след покана на МЦ „ Св. Анна “, доктор Маринов към този момент преглежда ежемесечно в града под тепетата. Датите на гостуванията на интерниста се афишират в страниците: www.termo.web.bg и http://www.sveta-anna.com. Д-р Маринов ще преглежда в Пловдив от 26.08 до 30.08.2019 година

Прегледите ще се организират в МЦ „ Св. Анна “ (бул. „ Ал. Стамболийски “ № 31), кабинет №15, след авансово записване на: +359 888 251 448. Поради уникалността на проучването и ограничавания брой часове, свободните места за обзор се изчерпват бързо. За повече информация по отношение на проучването, видовете прегледи и съответните им цени, вижте: www.termo.web.bg или пишете на доктор Маринов в страницата: facebook.com/thermovisual

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР