Много малко хора желаят да участват в мобилните секции. Тепърва

...
Много малко хора желаят да участват в мобилните секции. Тепърва
Коментари Харесай

На места може да няма мобилни избирателни секции

Много малко хора желаят да вземат участие в мобилните секции. Тепърва ще се пресмята дефицитът, само че е допустимо тук-там да няма мобилни секции. Това съобщи в изявление за bTV представителят на Централната изборна комисия проф. .
По думите му към час и половина лишава попълването на безупречен избирателен протокол. 
 Възможно е да не разберем незабавно кой печели парламентарните избори Възможно е да не разберем незабавно кой печели парламентарните избори
Напълно е допустимо да има закъснение в отчитане на резултатите от изборите. Toва съобщи представителят на ЦИК Димитър Димитров за предстоящит...
Документът е 20 страници, формат А3. От Районните изборни комисии алармираха, че отчитането на гласовете на 4 април може да е мъчно и да докара до неточности.
" На страницата на през днешния ден ще бъде качен подобен протокол и всеки може да се упражни. Предполагам, че към час и половина след преброяването на бюлетините ще бъде нужен за попълването на един безукорен протокол, без неточности ", сподели проф. Димитров.
Според представителя на ЦИК документът е съгласуван с Изборния кодекс и членовете на комисията са се постарали да опростят оптимално протокола.
" Премахнати са всевъзможни типове недействителности. Хубаво е да се съпостави протоколът за страната с този за чужбина, който е в най-елементарен вид – единствено партии и гласове. Тогава може да видите от кое място идва казусът – би трябвало да има регистрирани преференции и тези преференции са в действителност доста – в огромните региони партиите могат да записват над 30 претенденти ", уточни представителят на ЦИК.
 Наближава крайният период за записване за гласоподаване в преносима изборна урна Наближава крайният период за записване за гласоподаване в преносима изборна урна
Днес, 24-ти март, е крайният период, в който Районни изборни комисии (РИК) назначават Секционните изборни комисии (СИК) за гласув...
Проф. Димитров уточни, че ще създадат всичко допустимо, с цел да се основат условия членовете на СИК и " Информационно обслужване " да обработят изборните данни в границите на 48 ч.
Той наградата, че от " Информационно обслужване " ще би трябвало да обработят над 10 млн. цифри. " Това значи и малко повече неточности, само че има процедура, при която грешките могат да бъдат поправени. Има два разновидността на запис, от флашка и книжен протокол, в случай че има неточности – те се поправят на място. Проблемът е когато източникът на грешката не може да бъде конкретизиран ", разяснява представителят на ЦИК.
Според проф. Димитров постоянно технологията на отчитане на машинното гласоподаване е минавала през разказване на резултатите в книжен протокол.
" Машините не създават протоколи, те създават една огромна разпечатка и числата от нея би трябвало да се пренесат в протокола ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР