Много малка част от събитията в нашия живот зависят от

...
Много малка част от събитията в нашия живот зависят от
Коментари Харесай

Простичкото правило 90/10, което оказва влияние върху целия ни живот

Много дребна част от събитията в нашия живот зависят от случайността. Обикновено ние решаваме по какъв начин да се развие денят ни. Поне по този начин твърди американският публицист Стивън Кови. Той основава простичкият принцип 90/10 и го илюстрира благодарение на елементарни образци, написа BrightSide.

Какво съставлява правилото 90/10?

Работата е там, че ние нямаме безусловно никакъв надзор над 10 % от събитията в живота ни. Не можем да попречим на устройство да се счупи, на полет – да се забави. Това, над което имаме влияне обаче е, методът, по който реагираме на нещата.

Останалите 90 % от събитията са директен резултат от нашите реакции. Казано другояче – това, което вършим, когато сме уплашени.

Представете си следната обстановка

Закусвате със фамилията си. Дъщеря ви без да желае разлива кафе върху ризата ви. Скачате от стола и стартирате да й крещите. След това се обръщате към брачната половинка си и стартирате да викате и на нея поради това, че е поставила чашата толкоз покрай ръба на масата. Втурвате се към спалнята, с цел да се преоблечете. Когато се връщате обаче, заварвате щерка си да плаче. Тя нито е изяла закуската си, нито се е приготвила за учебно заведение.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР